Cheeseburgerfad

Cheeseburger-fad

Cheeseburgerfad


Har du prøvet at lave cheeseburgersalaten? Er du vild med den? Så vil du helt sikkert også elske det her cheeseburger-fad!

Det er en lidt mere snasket, comfort-food-agtig fætter til cheeseburgersalaten, hvor du drøner krydret oksekød i ovnen med en fyldig tomatsovs og masser af ost. Lidt henad lasagne egentlig også, nu jeg tænker over det…

Anyways, man serverer cheeseburger-fadet med en sprød salat, masser af cornichoner, knasende bacon og en snasket, lækker burgerdressing – og så læner man sig tilbage og hører englene synge. Det er seriøst godt! Og smager af cheeseburger – bare bedre!

Noget af det bedste er, at der også lige er tid til at klare opvasken og dække bord, mens kødet står i ovnen. Altid et hit i min verden.

Er du klar? Her kommer opskriften! Rigtig god mandag 🙂

Cheeseburgerfad

Cheeseburgerfad


Cheeseburger-fad

  • 1 pakke hakket oksekød (400-500 g)
  • 1 pakke bacon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hakket løg (jeg bruger det fra frost)
  • 2 spsk barbeque-sovs
  • Krydderier: paprika, salt, hvidløgspeber, oregano, cayennepeber
  • Evt. 1 spsk bourbon (kan udelades – men giver en mere røget smag)
  • Kokosolie til stegning

Sovs:

  • 1½ dl hakket tomat (kørt glat i en blender)
  • 2 spsk tomatpuré
  • ½ dl fløde
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • Krydderier: paprika, salt, peber, oregano,
  • 3 dl revet ost (en blanding af cheddar og mozarella)

Tilbehør:

  • Salat med tomat og agurk
  • Cornichoner
  • Salatløg
  • Bacon

Dressing:

  • ½ dl mayonnaise (Hellmann’s)
  • ½ dl creme fraiche 38%
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk French’s sennep
  • 1-2 dråber flydende SØD (eller hvad du foretrækker af sødning
  • Salt og peber

Tag 2 skiver bacon fra, og fordel resten på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen på 200 grader varmluft i 13-15 minutter. Stil til side.

Skær de 2 skiver bacon i strimler, og steg dem i kokosolie på en pande. Tilsæt løg og finthakket hvidløg, og lad det brune. Tilsæt oksekød, krydderier, barbequesovs og evt. whisky. Brun godt, og smag til.

Mens det bruner, røres tomat sammen med tomatpuré, fløde, æg, krydderier og hvidløg.

Hæld det brunede oksekød i et fad, fordel sovsen over, og drys med ost. Bag cheeseburgerfadet på 200 grader varmluft i 20 minutter, til osten er gylden og bobler lidt.

Imens det simrer, kan du røre dressingen sammen og lave salat.

Servér cheeseburgerfad med salat, dressing, sprød bacon, hakkede cornichoner og friske løgringe. Og måske en kold øl!

Cheeseburgerfad


Grej & regi:

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Cheeseburger-fadTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: