Cava sangria

Cava sangria

Cava sangriaFor nogle år siden holdt Andreas og jeg sommerferie i Barcelona. Fantastisk by, som jeg blev meget forelsket i, med alle de små gader, hyggelige butikker og en døgnrytme, der var perfekt til os: stå sent op, dalre rundt det meste af dagen, tage på stranden ved 5-tiden, spise ved 21-22-tiden og evt. lige nå en drink før sengetid. Hvad kan være bedre?

Vi forelskede os begge især i cava sangriaen, som man får serveret mange steder i Barcelona. Ingen af os er særligt meget til den mere kendte rødvins-sangria, som smager lidt for meget af kold glögg til vores smag. Men sangria lavet på cava – den spanske og catalanske pendant til champagne – dét var lige os! Perlende, frisk, frugtrig og enormt forfriskende! Vi fik den serveret første aften på vores yndlingsrestaurant, Sinatra (som vist nu er omdøbt til My Way), og lad os bare sige, at gaderne føltes lidt ekstra snørklede og snoede på vej hjem efter en hel kande, som vi havde delt 😉

Sidst på ferien måtte vi hen og spørge om opskriften på denne fantastiske drink, så vi kunne lave den herhjemme også. I korte træk var det noget med at have en stor gryde stående i køkkenet, hvor man smed alle mulige sjatter i af diverse alkohol, hvidvin og bobler sammen med en masse frugt – primært citrusfrugter, pærer og æbler. Nøgleingredienserne, som de næsten altid tilsatte, var dog ferskenlikør og Fanta. Da tjeneren først sagde “peach schnaps” måtte vi lige spørge, om hun mente det alvorligt – for det lød da pænt klamt! Men den er god nok, og det er simpelthen det, der giver den helt specielle og dejlige smag, som er karakteristisk for cava sangria. Fanta har også den helt rigtige sødme, som spiller godt op mod en tør cava. Vi har dog også testet med en sukkerfri light-appelsinvand af den billige slags fra Netto, og det fungerer også helt fint. Især da vi brugte en lidt ekstra sød spumante i stedet for den tørre cava, vi plejer at bruge.

Udover ferskenlikør og Fanta bruger barcelonerne også gerne en form for bitter i deres cava sangria. Her kan du bruge Cointrau – appelsinlikøren, som mange kender fra Cosmopolitans – eller du kan bruge Angustura – en noget mere kraftig bitter, som bl.a. bruges i en Old Fashioned. Angustura skal man kun bruge nogle få dråber af, mens du sagtens kan give den mere gas med den mindre intense Cointreau. (Og så må du i øvrigt love mig at huske, at det udtales [kontro] og IKKE [kontrø]! 🙂 )

Det hele handler om at smage sig frem og ramme den smag, man godt selv kan lide. Her kommer de guidelines, vi plejer at følge:

Cava sangria (ca. 8 pæne drinks)

 • 2 appelsiner (gerne øko, så du kan bruge skrællen)
 • 2 pærer (eller 1 pære og 1 æble)
 • 1 lime
 • ½ liter appelsinvand (gerne Fanta, men den billige fra Netto er også fin. Light er også ok.)
 • ½-1 dl ferskenlikør (afhængig af, hvor sød din cava sangria skal være)
 • 3-4 dråber Angustura eller 2-3 spsk Cointreau
 • 1 flaske (billig) cava, helst ikke for sød. Gerne semi-sec. Ellers bare, hvad du kan finde af billige bobler!
 • Masser af isterninger!

Skyl frugten, og skær den i tynde, kvarte skiver, som kommes i en stor kande eller en skål/gryde, der kan rumme mindst 1 liter.

Hæld appelsinvand , ferskenlikør og Angustura/Cointreau over frugten, og lad det gerne stå og trække tildækket i 1 times tid på et køligt sted. Så bliver smagen rigtig god og intens.

Når du er klar til servering, liner du dine glas op og fylder dem halvt med isterninger. Åbn for boblerne, og hæld ca. 1/4 af flaskens indhold i kanden. Lav nu din egen drink klar, så du kan smage til (altid en god idé, når du laver drinks til mange!). Fisk ca. 2 spsk frugt op af kanden, og kom det i dit glas sammen med isterningerne. Fyld glasset ca. 2/3 op med sangriablandingen fra kanden, og top af med bobler. Hvis din drink er lidt for sød, så giv blandingen lidt mere angustura/Contreau og måske lidt limesaft. Og sørg evt. for at ændre blandingsforholdet i resten af glassene, så det hedder 1:1 i stedet for 2:1. Hvis din cava sangria er for tør/sur, så er det bare i med noget mere ferskenlikør og evt. mere appelsinvand, hvis du har.

Gør resten af glassene serveringsklar efter samme mål som dit eget, og servér, med hvad du har af papaplyer, sugerør og andet gejl. Det er super med en ske, så folk kan fiske frugten op og spise den – den smager fantastisk efter at have ligget og marineret i alle de gode sager 🙂

Cava sangria

3 comments on “Cava sangriaTilføj din

 1. Hvis jeg laver drinken i dag, drikker noget af den og sætte den på køl natten over, vil den så være god i morgen også?

  1. Hej Sara
   Alle drinks med bobler skal som udgangspunkt altid drikkes samme dag, uanset om det er cava, danskvand eller sodavand, da kulsyren hurtigt damper af.
   Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: