Cashewcookies

Cashewcookies

Cashewcookies


Cashewcookies. Søde, bløde, chewy og med den helt rigtige cookie-konsistens, der smuldrer en lille smule, når man brækker et stykke af. Uden mel eller tilsat sukker, men i stedet med cashewnødder og andre gode sager.

Når jeg siger, at de her cookies er virkelig gode, så er det ikke bare tomme ord. Selv min søde mand, som ellers er pænt skeptisk over for al kagebagning, hvor Sukrin indgår, var solgt – han spiste i hvert fald 3-4 stykker. Han var ikke meget for at indrømme det, men jeg tror ikke, han kan løbe helt fra, at han godt kunne lide dem. Han mumlede noget med “mere chokolade”, men det var svært at høre, fordi der stod kagekrummer ud af munden på ham imens 😉

(Sidebemærkning til Andreas’ kolleger: lad nu være med at mobbe ham alt for meget, ikke? 😉 Og undskyld det med Sukrinen – jeg ved godt, at I ikke er meget for det!!)

Cashewcookies

Cashewcookies

Personligt vil jeg gå så vidt som til at sige, at jeg næsten foretrækker de her cashewcookies fremfor almindelige chocolate chip cookies. Nu er jeg også sådan lidt underlig hippie-lchf/palæo-agtig, så måske er det bare mig. Men jeg er tosset med både den bløde cookie-konsistens (som jeg ellers har virkelig svært ved at opnå i traditionelle cookies!) og den milde smag, hvor chokoladen virkelig træder frem. Og så er jeg tosset med, at de faktisk mætter ret godt i fht. traditionelle cookies.

Jeg syntes ikke, det var nødvendigt at komme nødder i, da da jo er lavet på cashewnødder – men du kan sikkert sagtens eksperimentere med en håndfuld pecannødder eller valnødder, hvis du har lyst.

Sæt din yndlingskaffe eller te over, find cashewnødderne frem, tænd for ovnen – og gør klar til seriøs nydelse! Rigtig god weekend 🙂

Cashewcookies

Cashewcookies


Cashewcookies

  • 2½ dl cashewnødder
  • Evt. et par dråber mandelolie
  • 2 æg, str. m
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 dl Sukrin Gold (kokossukker kan sikkert også bruges)
  • 1½ spsk kokosfibermel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 60 g mørk chokolade, grofthakket

Blend cashewnødderne med et nip salt til en konsistens som løst cashewsmør. Du behøver ikke pine livet af din foodprocessor for at få det helt glat, men prøv at få det helt fint og derhen, hvor det begynder at “binde sammen”. Tilsæt evt. et par dråber mandelolie for at hjælpe processen på vej. Det giver også god smag.

Tilsæt æg, og blend til en glat masse.. Tilsæt alle andre ingredienser (inkl. lidt ekstra salt) undtagen mørk chokolade, og rør godt sammen, enten på en foodprocessor eller ved håndkraft.

Hak den mørke chokolade, og vend i kagedejen. Sæt på køl i 15 minutter. Så bliver dejen mere fast og lettere at arbejde med.

Varm ovnen op til 180-200 grader (afhængig af din ovn). Sæt små klatter af dejen på pladen, og glat ud med en ske el.lign.

(TIP: Jeg har købt en såkaldt “cookie cutter” i Søstrene Grene. Den er ret smart, hvis man gerne vil have regelmæssige cookies. Man kan også købe stempler, hvis man har lyst til at lege med det. Jeg anbefaler at have en skål med koldt vand stående klar, som man dypper i, inden man “stempler” sine cookies. Så slipper man for klister + får penslet kagerne ved samme lejlighed, så de bruner bedre).

Jeg fik ca. 10 cookies ud af portionen.

Bag 10-15 minutter ved 180-200 grader. Lad dine cashewcookies køle af på pladen, og opbevar dem i en lufttæt dåse.

(Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.)

0 comments on “CashewcookiesTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: