“Er det en lakse-ispind?” spurgte Andreas, da jeg forleden sad og kiggede på cantaloupe-ispinde på Pinterest. Og, ja jeg kan godt se ligheden i farven 😉 Heldigvis er det bare cantaloupemelon blendet med appelsin- og limesaft. Og det smager noget bedre end en lakseispind (forestiller jeg mig – jeg har heldigvis aldrig smagt det, men gætter på, at det er pænt ulækkert!)
Inden vores tur til Lissabon havde jeg ½ cantaloupemelon liggende i køleskabet, som ikke kunne nå at blive spist, inden den blev kedelig Jeg hader at smide mad ud – men heldigvis tog det kun 5 minutter at trylle den halvkedelige melon om til dejlige, læskende, sunde ispinde med mild sommersmag, sødme og friskhed. Ingen tilsat sukker, ingen mystiske ingredienser fra helsekosten – bare frugt, frugt og så lidt mere frugt. Jeg brugte cantaloupemelon, men alle melontyper kan bruges.
Cantaloupe-ispinde
- ½ cantaloupemelon (ca. 150 g/5 dl i vægt/mål uden skræl og kerner)
- Saft af 1 appelsin
- Saft af ½ lime
- Evt. et par dråber sødemiddel, hvis din melon mangler sødme
Kom melon og frugtsaft i en skål, og blend med stavblender en (eller blend i en almindelig blender). Fordel i ca. 6 ispindeforme, og frys ind i min. 4 timer.
Servér for glade isspisere i sommervarmen. De smelter hurtigt, så husk en serviet og evt. en tallerken under ispindene.
0 comments on “Cantaloupe-ispinde”Tilføj din