Caipirinha

Caipirinha [kajpirinja]

Caipirinha Ja, jeg ved godt, at jeg lagde ud med at love en sund grøntsagsuge oven på sidste uges mange søde udskejelser. Men i anledning af, at det er helligdag og forlænget weekend, skal vi altså have en lille sjus, skal vi ikke?

Caipirinha er en af mine yndlingsdrinks. Man kan meget groft sige, at den er en mere enkel version af en mojito, men det er egentlig lidt forkert. For mens mojito laves på lys rom, som vi alle kender det, så laves en caipirinha på den brasilianske brændevin cachaca. Spørg mig ikke om at forklare, hvori forskellen nøjagtig består, men det er altså noget andet! Caipirinha minder dog meget om mojito, da den også laves på en base af lime og sukker most ud i spiritus, en masse knust is og så lige et skvæt danskvand til at toppe med. Det eneste, der “mangler”, er mynten – men den mangler slet ikke. Når man har drukket så mange mojitos, som jeg har (okay, det lød pænt drankeragtigt!), så er det faktisk en befrielse sommetider at få en caipirinha, som er mere enkel i smagen.

Det sværeste ved at bestille en caipirinha ude i byen er nok at udtale navnet fra drinkskortet – men det udtales altså (så vidt jeg har forstået): kai-pi-rin-ja (rul lidt på r’et). Hvis du ikke har lyst til at blamere dig selv over for de tjekkede bartendere (eller betale 100 kr. for en drink), så lav den selv derhjemme. Det er supernemt og meget forfriskende her i sommervarmen. Her får du opskriften:

Caipirinha, 1 person

  • ½ lime
  • 1 spsk rørsukker (her hjælper ingen sukkerfri alternativer)
  • 4-6 cl cachaca (kan købes i velassorterede spiritusafdelinger)
  • 2 dl knust is (vi er næsten ude i slush ice-konsistens!)
  • Et lille skvæt danskvand (i en snæver vending kan man også bruge Faxe Kondi Free, Sprite el.lign., hvis man ikke lige har noget danskvand.)

Skær limen i små både, og kom dem i et glas sammen med rørsukkeret. Mos det godt og grundigt sammen, så limesaften trænger ud i sukkeret. Hæld cachaca i glasset, og mos lidt videre.

Fyld glasset helt op med knust is, og top med danskvand. Så har du en skøn caipirinha!

1 comment on “Caipirinha [kajpirinja]Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: