Cæsarsalat

Cæsarsalat

Cæsarsalat


Her om sommeren er det dejligt med noget let mad, og cæsarsalat er en af favoritterne herhjemme. En god, gammel klassiker, som man kan finde mange opskrifter på på nettet. Jeg har lyst til at dele min opskrift med jer i dag som inspiration til god og let sommermad.

Hemmeligheden bag en god cæsarsalat er først og fremmest en god, fyldig dressing og dernæst, at man bruger rigtig romainesalat. Ikke krølsalat, ikke spinatblade, ikke iceberg eller hovedsalat. Jeg kan blive decideret arrig, når jeg bestiller en cæsarsalat på en café, og de så serverer en gang små, forkølede babyleaves med kylling. Det er ikke cæsarsalat. Det er bare salat med kylling. Knasende sprød, letbitter romainesalat og en tyk, cremet dressing, tak!

Dressingen til en cæsarsalat er dybest set bare en hjemmelavet mayonnaise med lidt ekstra smag. Æggeblommer rørt med olie og diverse. Så simpelt er det egentlig. Ansjosfileten kan man godt udelade, hvis man ikke lige kan finde ansjoser i sit lokale supermarked. Den friskrevne parmesan er til gengæld et must. Den giver både fylde til smagen og en cremet, tyk konsistens, der klæber til salaten.

Cæsarsalat

Jeg har været så heldig at finde glutenfrit low-carb-brød på frost i min lokale Irma og Kvickly, som jeg har lavet croutoner ud af. Har du ikke lige den mulighed, kan du enten selv bage noget brød, eller du kan udelade croutonerne og evt. tilsætte mere bacon. Men det er nu bare ekstra lækkert med croutoner i en rigtig cæsarsalat.

Når vi engang imellem er ekstra sultne, kan jeg godt finde på at tilsætte ekstra grønt til min cæsarsalat. Fx spidskål, edamamebønner, gulerod i tynde strimler eller sukkerærter. Det er lidt snyd, men det smager faktisk ret godt og giver ekstra fibre og mere mæthed for pengene.

Cæsarsalat


Cæsarsalat

  • 1 romainesalathoved
  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 pakke bacon – evt. forstegt, hvis du er doven
  • Ca. ½-1 dl groftrevet parmesan
  • 2 skiver glutenfrit brød – kan købes i Coop-forretninger eller bages selv
  • Salt og hvidløgspeber
  • Smør og olivenolie til stegning

Start med at stege baconen, hvis du ikke bruger forstegt. Jeg plejer at lægge den på en bageplade beklædt med bagepapir og bage ca. 17 minutter på 200 grader varmluft.

Skyl salatbladene grundigt, og slyng dem tørre. Skær dem i passende stykker.

Skær brødet i tern, og steg på en stegepande i rigeligt med smør og olie. Krydr med salt og hvidløgspeber undervejs. Læg til afkøling på et par stykker køkkenrulle.

Skær kyllingebrystfileterne i mundrette stykker, og giv dem samme tur som brødcroutonerne.

Vend salaten med dressingen, og fordel på et stort fad. Fordel kyllingestykkerne udover, derefter croutoner og bacon. Top med friskrevet parmesan, og servér.

Dressing:

  • 2 æggeblommer
  • 1 ansjosfilet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 1 tsk honning
  • ½ dl revet parmesan
  • ½-1 dl olivenolie
  • Salt (evt. citronsalt) og peber

Kom hele herligheden i et højt glas, og sæt stavblenderen på. Smag til, og juster evt. konsistensen ved at tilsætte mere olivenolie. Jeg kan godt lide en konsistens, der minder om en tynd creme fraiche-dresssing.

3 kommentarer til “CæsarsalatTilføj din

  1. Øj, nu vil jeg også snart have cæsarsalat igen! 😛 (og så vil jeg i øvrigt gerne lige påpege, at selv om det ganske rigtigt ikke er helt rigtigt med andet end romainesalat, er det altså virkeligt godt med grønkål om vinteren – bare sådan til info 😉 )

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *