Sommetider skal der ikke så meget til for at peppe middagen op: broccoli, cremet peanutdressing, rød peber og en håndfuld blåbær. Så har middagsbordet fået et løft både på udseende, smag og sundhedsværdi.
Et dejligt farvepift her i den mørke og kolde tid.
Salaten tager få sekunder at lave og har masser af smag! Jeg har brugt aspargesbroccoli, fordi jeg synes, de er så fine, men du kan sagtens også bruge almindelig broccoli.
Nu har jeg forsøgt at anrette broccolisalaten lidt pænt og fotovenligt her, hvor man stadig kan se broccoliens grønne farve – men vi er allesammen helt enige om, at du bare sværter din broccoli til i den lækre peanutdressing, ikke? 😉 Faktisk tager salaten ikke skade af at trække lidt inden servering, så peanutsmagen virkelig kan trænge ind.
Salaten er en god ledsager til asiatisk inspirerede retter eller til et stykke stegt kylling.
Broccolisalat med peanutdressing
- 200 g broccoli
- 1/4 rød peber
- 1 håndfuld blåbær
- 1 håndfuld peanuts
Peanutdressing:
- ½ dl peanutbutter (smooth)
- Saft af ½ appelsin
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk shriraka
- 1 tsk citronsaft
- ½-1 dl vand
Kom alle ingredienser til dressingen, undtagen vand, i en skål, og pisk sammen til en glat dressing. Tynd op med vand til den ønskede konsistens, og smag til.
Blanchér broccolien i kogende vand i 1 minut. Overhæld med iskoldt vand.
Vend broccoli med peanutdressing, anret salaten, og pynt med strimlet rød peber, blåbær og peanuts.
NB: Portionen giver en større mængde dressing, end du skal bruge. Gem resten i køleskabet og brug det på andre salater.
0 comments on “Broccolisalat med peanutdressing”Tilføj din