Broccolisalat med bacon og granatæble

Broccolisalat med bacon og granatæble

Broccolisalat med bacon og granatæbleVi kommer ikke uden om det – der er ikke noget, der får broccoli til at glide ned så hurtigt som bacon og creme fraiche-dressing! Jeg har tidligere postet en MUFA-venlig udgave af den klassiske broccolisalat fra 90’erne, hvor creme fraiche er erstattet med skyr og græsk yoghurt, og hvor bacon er erstattet med nødder. Den smager helt okay – men når man nu spiser lchf, er der jo ingen grund til at forsage de gode sager!

Min gamle broccolisalat minder mig om, hvor stor en omvæltning lchf egentlig har været for mig. Tidligere har det handlet meget om at booste proteinindholdet og erstatte mættet fedt med monoumættet fedt. Nu skal proteinindholdet i min mad være lidt mere underspillet, hvilket er en kæmpe befrielse – min krop har aldrig været god til højproteinkosten, og det har egentlig heller ikke i de seneste år hjulpet ret meget på min vægt.

At fedt har fået en større rolle i min mad, og at bacon, creme fraiche og andre gode sager er ok – det er simpelthen noget, der fungerer så godt for mig! Med den kost kan jeg sagtens klare at undvære både pasta, brød, kartofler osv. Jeg savner det ikke det fjerneste – bare jeg må spise denne broccolisalat, så tit jeg har lyst, for den er virkelig fantastisk!

Dressingen indeholder ikke sukker, men i stedet lidt honning. Man kunne også sagtens bruge sødemiddel, og jeg har også eksperimenteret med rismaltsirup – et nyt naturligt sødemiddel i mit køkken, som også smager fint i denne salat. Rosinerne i den oprindelige 90’er broccolisalat er erstattet af granatæble – en udskiftning, som er intet mindre end genial! Granatæblekernene giver både salaten sødme og et friskt pift, som efter min mening er langt bedre end rosinerne.

Du vælger selv, om der skal hakket rødløg i din salat. Jeg har lavet den både med og uden, og begge dele smager godt. Rødløget giver en kraftig og fyldig smag til salaten, som klæder den rigtig godt – men det giver også løgånde, hvilket for mig er ensbetydende med større trang til sødt efter måltidet. Hvidløget er til gengæld et must for mig!

Broccolisalat med bacon og granatæble

Broccolisalat med bacon og granatæble (til 2-3 personer)

 • 1 lille broccolihoved
 • 1 pakke bacon
 • ½ granatæble
 • 2 spsk solsikkefrø
 • Ca. 1½ dl creme fraiche – gerne en blanding af 18% og 38%
 • ½ rødløg (kan udelades)
 • 1 fed hvidløg
 • Saft af 1/4 lime
 • 1 tsk grov sennep
 • 1 tsk honning
 • Salt og peber

Kom baconen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen – i min ovn skal den have 15-17 minutter på 200 grader varmluft. Hold godt øje med, at den ikke brænder på. Når baconen er færdig, tages den ud af ovnen og køler af på et stykke køkkenrulle.

Del broccolien i små buketter, som blancheres i kogende, saltet vand et par minutter. Jeg plejer bare at komme dem i en skål og hælde kogende vand fra elkedlen over – så sparer jeg opvasken af gryder. Hæld vandet fra, og tør broccolien grundigt. Der skal helst ikke hænge noget vand ved, så bliver dressingen fortyndet.

Rør dressingen sammen af creme fraiche, sennep, finthakket rødløg (kan udelades), presset hvidløg, limesaft, honning, salt og peber. Smag til.

Bank kernerne ud af granatæblet, og si saften fra. Drik den evt. med det samme – det smager dejligt!

Vend broccoli, granatæblekerner og solsikkefrø i dressingen. Smuldr baconen ud over (vend evt. lidt af den i salaten), og servér! Salaten er god til både kylling, rødt oksekød, kalvekød og sikkert alt muligt andet.

Broccolisalat med bacon og granatæbleHusk i øvrigt, at du stadig kan deltage i konkurrencen om 1 eksemplar af Ditte Ingmanns ny kogebog “Sunde søde sager fra The Food Club”. Vinderen udtrækkes på søndag.

 

6 comments on “Broccolisalat med bacon og granatæbleTilføj din

 1. Hej
  Jeg har netop opdaget din blog og er meget inspireret. Også selv om jeg er vegetar – eller jeg spiser kun fisk ikke andet kød.
  Så har du en ide til, hvad der kan erstatte bacon, som også giver den salte smag til salaten?

  1. Hej Mia
   Tak for din kommentar. Jeg tænker, at den vigtigste funktion for bacon i salaten er at give salt og umami. Det kunne man fx få fra saltmandler eller andre nødder ristet i salt, soya el.lign. Måske kunne man også lege med nogle sprødstegte kikærter med salt og hvidløg…? Det er ikke noget, jeg har afprøvet, men bare idéer, du kan lege videre med 🙂
   Vh Louise

   1. Super Louise. Tak for ideer. Jeg er nemlig utrolig idefattig mht madlavning, men kikærter med salt og hvidløg lyder meget interessant.
    Og nu har jeg været igennem mange af dine opskrifter på din blog – i hvert fald læst dem. Jeg glæder mig meget til at prøve flere af dem. De er meget vegetar venlige – tak for det 🙂

    Mange hilsner
    Mia

    1. Dejligt at høre! Skriv endelig igen, hvis du har brug for flere idéer til at gøre opskrifter vegetariske 🙂
     Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: