Broccolicouscous med pestodressing

Broccolicouscous med pestodressing, parmesan og hasselnødder

Broccolicouscous med pestodressing


Hvis der findes en eller anden form for misbrugspoliti, som holder øje med folks forbrug af broccoli, så kan vi godt regne med, at de snart kigger ind her på matriklen! Vi spiser snart broccolicouscous hver og hver anden dag. Jeg elsker, at det kan varieres på 117 måder, og at det er så dekorativt med broccoliens mørkegrønne farve sat sammen med fx peberfrugt og nødder. Og, nå ja – så er broccoli jo superfood’en over alle superfoods!

Her er broccolicouscous’en blevet vendt med den gode pestodressing fra forleden og har fået et skud farvespræl fra rød og gul peber og lidt knas og dybde fra ristede, afskallede hasselnødder. Den er simpelthen så lækker og en værdig konkurrent til pasta med pesto, efter min mening.

Normalt er jeg sådan en doven en, der ikke gider riste mine hasselnødder. Men jeg må indrømme, at jeg har overgivet mig på det seneste. Hasselnødder bliver bare så lækre, når de kommer 10 minutter i ovnen og lige får nulret skallen af. De kommer helt op på højde med pakistanske pinjekerner, som ellers er min absolutte all-time-favourite salatknas!

Broccolicouscous med pestodressing, parmesan og hasselnødder er sindssygt godt tilbehør til rødt kød, fx hakkebøffer eller en god culottesteg eller ribeye stegt med timian og hvidløg. Rester smager i øvrigt rigtig godt på madpakken dagen efter.

Broccolicouscous med pestodressing

Broccolicouscous med pestodressing


 

Broccolicouscous med pestodressing, parmesan og hasselnødder

  • ½ broccoli, inkl. stok
  • 1 lille stykke squash (måske 1/8 af en alm. squash)
  • 1/4 gul peber
  • 1/4 rød peber
  • 1 håndfuld ristede, afskallede hasselnødder*
  • 2-3 spsk fintrevet parmesan
  • 1 portion pestodressing

Blend broccoli og squash fint i en foodprocessor. Snit peberfrugt i tern, og vend i salaten sammen med parmesan og dressing. Hak hasselnødderne groft, og vend dem i lige inden servering.

*Jeg afskaller hasselnødder ved at riste dem i ovnen i ca. 8-10 minutter på 180 grader. Så lader jeg dem køle af på køkkenbordet i ca. 10 minutter, hvorefter skallen er lige til at nulre af. Jeg foretrækker at tage en håndfuld hasselnødder mellem 2 (rene!) hænder og gnide hænderne hårdt og hurtigt sammen. Så ryger skallen lynhurtigt af. Opbevar de afskallede nødder i et rent, lufttæt glas, hvor de holder sig i flere uger.

3 kommentarer til “Broccolicouscous med pestodressing, parmesan og hasselnødderTilføj din

    1. Hej Lene
      Jeg køber gerne pesto i Irma, hvor man kan få en lavet med olivenolie. Men Føtex er også kommet godt efter det på det seneste… Jeg kan ikke huske bestemte navne på pestoerne – jeg er altid mere fokuseret på varedeklarationen…

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *