Æbleslikkepinde

Bring julemarkedet ind i stuen: æbleslikkepinde

Æbleslikkepinde


Uh, jeg er bare helt solgt, når jeg går rundt på julemarkeder og ser alverdens lækkerier! Brændte mandler, æbleskiver, varm gløgg – og så de dér fortryllende æbler på pind, som enten er glaseret eller dyppet i chokolade. Jeg er som regel for fornæret og fornuftig til at købe dem – men hvorfor også gøre det, når du kan lave dem selv, endda både bedre og sundere end dem, du kan købe på julemarkederne.

Skær et æble i skiver, dyp det i smeltet, god mørk chokolade, og drys med lige præcis det, du har lyst til: frysetørrede bær, kokos, hakkede nødder, kakaonibs, havsalt – eller hvad med glimmerkugler, tørrede bær, lakrids, poppet quinoa eller måske ligefrem luksusudgaven med popcorn. Kun fantasien og indholdet af dine køkkenskabe sætter grænser.

Æbleslikkepinde

Bemærk lige genistregen: De æbler, du køber på julemarkedet – der er hele æblet jo bare dyppet i chokolade. Og når du bider i det, er der adskillige bidder, der slet ikke har noget chokolade. Ved at skære æblet i skiver, får du en langt bedre chokolade-æble-ratio.

Jow jow, der er omløb i hovedet her!

I siger bare til, når jeg skal komme og modtage en Nobelpris, ikke? 😉

Æbleslikkepinde

Æbleslikkepindene smager virkelig uhørt godt. Jeg brugte et syrligt, aromatisk æble, og i kombination med mørk chokolade er det en sindssygt god snack af den sunde slags.

Det dér med at sætte mad på pind gør det bare sjovere for både børn og barnlige sjæle – og så gør det, ikke mindst, de chokoladedyppede æbleskiver lettere at spise uden at blive smurt ind i chokolade.

Jeg kunne i øvrigt let forestille mig, at små, fedtede fingre kunne have det sjovt med at pynte de fine æbleslikkepinde med diverse drys.

Æbleslikkepinde

Hvis du stadig har behov for en tur på julemarked, kan du evt. læse min guide til julemarked i Lübeck. Jeg skal desværre ikke afsted i år, men jeg har været der mange gange, og det kan virkelig anbefales! Se lige, hvor pænt det er:

Lübeck 2014 (109)_FAV_RED


Opskrift på æbleslikkepinde

Du skal bruge:

  • Æbler
  • Mørk chokolade (ca. 100 g til et stort æble)
  • Diverse drys: : frysetørrede bær, kokos, hakkede nødder, kakaonibs, havsalt – eller fx  glimmerkugler, tørrede bær, lakrids, poppet quinoa. Popcorn kunne også være seje at drysse med.
  • Grillspyd

Skær æblet i tykke skiver. Skrab kernerne ud, og stik en pind gennem hver skive.

Dyp i smeltet chokolade. Jeg synes, det er nemmest at holde en skive æble over skålen med chokolade og så bruge en ske til at hælde lidt chokolade på æblet og smøre det ud på begge sider.

Pynt straks med din foretrukne pynt. Lad chokoladen stivne i køleskabet, og servér.

Æbleslikkepinde

2 comments on “Bring julemarkedet ind i stuen: æbleslikkepindeTilføj din

  1. Nu frister du jo, fru Kofoed .. æbler har jeg og mon ikke jeg kan finde noget mørk chokolade i køkkenskabet?

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: