Bountykage

Bountykage

Bountykage


Ah, fredagskage – det er snart længe siden, der lige har været overskud til at bage sådan én! Men nu er den her – i allerskønneste og dejlige, lchf-venlige form: Bountykage. Kokos og chokolade er bare en vidunderlig kombination, og det er nok derfor, at Bounty-baren sælger så godt i butikkerne. Personligt kan jeg mærke, at mine smagsløg har ændret sig, efter at vi har spist lchf i over et år nu. Jeg har ikke trang til ligeså søde sager, som jeg har haft før, så da jeg for noget tid siden prøvede at købe en Bounty, måtte jeg simpelthen give op og smide den ud efter at have spist under halvdelen. Det smagte simpelthen så hvinende sødt i min mund, at jeg slet ikke kunne have det. Ret vildt – jeg har ellers haft Bounty som mit faste biografslik i mange år.

Nå, men så kan man jo lave lchf-venlige Bountys, hvis man har lyst. Jeg synes godt, de kan blive lidt tørre og kedelige, hvis jeg skal være helt ærlig. Derfor tænkte jeg, at det måtte være muligt at lave bounty i kageform. Jeg havde i forvejen længe haft lyst til at lave en kokoskage, så en Bountykage lå jo lige for 🙂 Den er simpelthen bare perfekt – saftig, frugtig, sød og chokoladelækker med intens smag af kokos.

Bountykage

Der har været en del snak frem og tilbage om kokossukker vs. sødemidler. Nogle fremhæver, at kokossukker jo stadig er sukker og derfor ikke lchf-venligt. Andre har ikke lyst til at bruge Sukrin Gold, fordi de synes, det er for syntetisk. Jeg kan altid godt lide at bruge en blanding, når jeg bager, gerne kombineret med frisk frugt, som fx banan. Det giver et rigtig godt resultat og er stadig relativt blodsukkervenligt. Jeg blander også kokosolie med det lidt mere faste kokossmør. Hvis du kun har en af ingredienserne, skal det nok også gå.

Bountykage

Bountykage


 Bountykage

 • 4 æg
 • 75 g Sukrin Gold eller kokossukker – eller en blanding.
 • 100 g kokossmør eller kokosolie (eller en blanding – det brugte jeg)
 • 1 banan
 • Saft af 1/4 lime
 • 60 g groft kokosmel
 • 40 g kokosfibermel
 • 1 tsk ren vanilje
 • ½ tsk bagepulver
 • ½ tsk salt
 • 50 g mørk chokolade til at komme i kagen
 • 50 g mørk chokolade og ca. 1 spsk kokossmør til glasur

Pisk kokosolien med Sukrin Gold. Mos bananen, og rør den i. Rør også de 4 æg i.

Tilsæt alle de tørre ingredienser, undtagen chokolade. Hak chokoladen groft, og rør den i.

Kom kagen i en lille springform (Ø 24), og bag ved 180 grader i 45-55 minutter. Tjek med en kødpind, om kagen er færdigbagt.

Bountykage
Bountykage før og efter bagning – og med glasur på.

Lad kagen køle af på en rist, inden du pynter med glasur: smelt chokoladen sammen med kokossmør, og hæld den over den afkølede bountykage. Jeg ville ikke være bleg for at servere kagen med en klat kokosis – men den smager også dejligt bare for sig selv med en god kop the eller kaffe.

4 comments on “BountykageTilføj din

 1. Jeg elsker også Bounty, men de er simpelthen også blevet for søde for mig. Jeg har ellers selv lavet dem i flere år, men jeg skal jo nok bare regulere på sødningen. De bliver ikke tørre, da der både er æggehvider og smør i, og det gør noget godt for konsistensen.
  Desværre er maven ikke så glad for kokosfibermel, men måske kan jeg bruge pofiber istedet?

  Kokossmør er det det samme som creamed coconut?

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Hej Anne-Marie
   Jeg vil tro, at du også kan bruge fedtreduceret mandelmel, hvis det er bedre for din mave? Hovedsagen er at få noget, der samler dejen – måske kunne lidt HUSK også være en mulighed?

   Creamed coconut er, så vidt jeg har forstået, en tyk kokosfløde. Kokossmør har mere konsistens som – ja, smør! 🙂 Det er vist kokos, der presset sammen til en slagt smør. Det er ret godt til bagning, men du kan også bare bruge kokosolie.

   Kh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: