Bønnepasta med svampesovs

Bønnepasta med svampesovs

Bønnepasta med svampesovs


Denne her bønnepasta med svampesovs spiste vi i mandags til en fantastisk dampet laks. Som lovet kommer opskriften her i dag.

Vi er blevet rigtig glade for bønnepasta herhjemme – altså pasta laves på sojabønner. Det er ikke noget, vi spiser hver dag. Selvom det er sådan lidt “helse-agtigt”, indeholder det stadig en del kulhydrat (16g/100g), så det er på ingen måde striks lchf. Men vi kan godt lide at forkæle os selv med en lille pastaret engang i mellem – og så har vi fundet på det smarte trick at blande det 50/50 med squashpasta, altså spiraliseret squash. Så spiser vi ikke så store mængder, men vi får stadig en rigtig lækker, cremet pastaret. Bare med bedre og mere langvarig mæthed, end hvis det var almindelig hvid (eller for den sags skyld grov) pasta.

Laks og bønnepasta
Bønnepasta med svampesovs smager virkelig godt til dampet laks.

Bønnepastaen har et højt proteinindhold på 43g/100g og indeholder også 18g fibre pr. 100 g. Det er rigtig fint for os på de dage, hvor vi skærer lidt ned på kødet – så får vi lidt ekstra protein fra pastaen. Bønnepasta kan købes i større supermarkeder og smager – efter min mening – næsten som almindelig pasta. Jeg har i hvert fald svært ved at smage forskel. Især når den bliver sovset ind i en god, fed svampesovs som denne.

Svampesovsen er en af mine klassikere i køkkenet. Jeg laver den virkelig tit, og folk spørger virkelig tit om opskriften – for den smager virkelig godt! Både til fisk, oksekød og kylling. Den kan pimpes med kødkraft, hvis man serverer den til en oksesteg, eller bare med lidt bouillon fra køleskabet. Man kan lave deluxe-udgaven ved at koge panden af med en rest hvidvin, inden man tilsætter fløde. Eller man kan give den lidt rød peber eller chili, hvis man er til det. Jeg laver den lidt på slump, men jeg er ret sikker på, at mængderne her nedenfor passer ret godt med det, jeg plejer at gøre.

Bønnepasta med svampesovs


 

Bønnepasta med svampesovs

(ca. til 2 pers.)

 • Ca. 50-75 g bønnepasta
 • ca. 3/4 lille squash

Svampesovs:

 • 1 pakke (ca. 200 g) brune markchampignon
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 tomater
 • 1-2 dl fløde
 • Citronsaft
 • Salt og peber
 • Smør til stegning – ca. 20 g
 • Frisk basilikum eller tørret oregano/timian
 • Evt. 1 håndfuld edamamebønner

Kør squashen gennem en spiralizer, og stil til side.

Gør grøntsagerne i stand: rens champignoner, og skær dem i kvarte. Snit løg og hvidløg fint. Skær tomaterne i grove tern.

Bring en gryde vand i kog. Tilsæt rigeligt salt, og kog bønnepastaen i 8 minutter.

Mens det koger, svitses champignonerne først på en tør, hed pande. De skal lige falde lidt sammen og begynde at sige den dér sjove “knirkelyd”, som svampe siger, når de bliver stegt.

Tilsæt smør og herefter løg, hvidløg og tomat. Når det er brunet godt, tilsættes fløde, og det koges godt ind. Smag til med citronsaft, salt og peber og krydderurter. Smid frosne edamamebønner i, og lad dem koge med.

Når bønnepastaen har kogt i 8 i minutter, så sluk for vandet. Smid squashpastaen ned i. Lad det stå i ca. 10 sekunder, og hæld så vandet fra gennem en si.

Tilsæt bønne-/squashpastaen til svampesovsen, og vend godt rundt. Pynt evt. med frisk basilikum, og servér.

0 comments on “Bønnepasta med svampesovsTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: