Blooming onion

Blooming onion med kølig hvidløgsdip

Blooming onion


Har du smagt blooming onion? Sprødt, snasket løg – sødt og blødt indeni, spicy og sprødt udenpå. Dyp det i en god, kraftig hvidløgsdip – og det er svært at finde en snack, der overgår denne nydelse!

Det kaldes et blooming onion, fordi løget foldes ud, så det ligner en blomst. En blomst pakket ind i panering – my favourite kind of flower! Det er ret dekorativt, og de små “blomsterblade” kan nemt pilles af og dyppes i dip.

Blooming onion

Hvidløgsdippen er lavet på rømme, som er det nye sort inden for mejeriprodukter. Det er nordmændenes udgave af creme fraiche, som er kommet til Danmark, og her har vores naboer oppe nordpå altså fat i den lange ende: Rømme fås med fedtprocent helt op på 48%! Wow! Den kan bruges som creme fraiche, men kan efter sigende også piskes som flødeskum.

Jeg kom til at bruge 18% rømmen på billederne her, og den ville sikkert også være ligeså fin til dippen – men det var faktisk den helt fede på 48%, som jeg brugte i opskriften. Det var absurd lækkert! Rømmen har jeg fået tilsendt som sponsorgave fra Thise Mejeri – meget apropos indlægget i går. Den kan fås i Irma og sikkert også snart i andre supermarkeder. Tak i øvrigt for jeres kommentarer omkring sponsoreret indhold! her på bloggen, på facebook, Instagram, og hvor I ellers kommenterede. Det var fedt at få jeres vinkel på sagen 🙂

Blooming onion - rømme

At lave blooming onion er noget frygteligt gratværk, som man siger på jysk. Man skal have proppet både sammenpisket æg og panering helt ned mellem alle lag i løget, så det er helt dækket. For en utålmodig sjæl som mig er det en hård opgave, og jeg lykkedes ikke 100% med det. Det var dog stadig lækkert at spise. Hvis du er mere tålmodig og stædig end mig, kan dit blooming onion sikkert blive endnu bedre.

Normalt bliver blooming onion tilberedt i friture. Men vi har sparet på osen, opvasken og transfedtsyrerne her og bagt det i ovnen i stedet. Det hvide mel er også erstattet med sesammel. Du kan sagtens erstatte med, hvad du lige har i kolonialskuffen af low-carb-mel.

Blooming onion


Blooming onion med kølig hvidløgsdip

 • 2 store løg (rødløg eller almindelige zittauer)
 • 1 æg
 • ½-1 dl sesammel eller andet mel (det er nemmest t dyppe i en stor mængde – men reelt bruger du kun ½ dl)
 • 1 spsk Arrowrootpulver (kan udelades)
 • 2 tsk paprika
 • ½ tsk cayennepeber
 • 1 tsk salt, ca. 20 vrid med peberkværnen
 • Olie

Kølig hvidløgsdip

 • 1 dl rømme* (eller almindelig creme fraiche)
 • 1 lille fed hvidløg, presset
 • Saft af 1/4 lime eller tilsvarende citronsaft
 • Friske, hakkede krydderurter, fx koriander og persille
 • Salt og peber – rigelige mængder
 • 1 tsk hvid balsamico

(NB: Rømmen i dette indlæg er sponsoreret af Thise Mejeri).

Pil løgene. Skær ganske lidt af bunden, så de kan stå stabilt. Lav 4 snit i hvert løg, så det deles i 8 både. Snittet må ikke gå helt igennem bunden – stop ca. 1 cm før.

Nu skal du forsigtigt folde løgbådene ud, så løget kommer til at ligne en blomst. Giv dig god tid, og vær forsigtig, så det ikke går i stykker.

Pisk ægget sammen i 1 skål, og bland de tørre ingredienser i en anden.

Dyp først hvert løg i æggemassen, så det bliver dækket helt – også på indersiden af hvert “blomsterblad”. Vend herefter i paneringsblandingen – og her bliver det virkelig noget gratværk. Brug fingrene/en ske/eller hvad der fungerer for dig, for at på proppet panering ind alle steder, så løget dækkes helt. Ryst overskydende panering af.

Sæt løgene på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp gavmildt med olie, og dæk løgene med sølvpapir.

Bag på 200 grader varmluft i 30-40 minutter. Efter 25 minutter pilles sølvpapiret af, så løget kan blive sprødt. Brug gerne en ske til at øse olie op på løget igen.

Imens løgene står i ovnen, røres dippen sammen og smages til.

Servér blooming onion med dip – og husk servietter og noget koldt at drikke til

Blooming onion


Indlægget indeholder sponsorerede produkter. Læs om sponsoreret indhold og annoncering på bloggen her.

0 comments on “Blooming onion med kølig hvidløgsdipTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: