Blommeis med kanel og portvin

Blommeis med kanel og portvin

Blommeis med kanel og portvin


Her kommer en rigtig “voksensag” af en hjemmelavet is: blommeis med kanel og portvin. Find hækletøjet frem, tag sutskoene på, papilotter i håret, og tænd for “Panter Tanter” – det bliver godt, det her!

“Du skal lige være sød at tage mindst et kilo blommer med hjem,” sagde min veninde Nina forleden, da jeg var på besøg. Deres blommetræ var ved at bukke under for vægten af de sødeste, friskeste blommer. Den slags kommandoer bøjer jeg mig gerne for, så jeg slæbte en kæmpe pose blommer med hjem og gik i tænkeboks. Mens jeg gnaskede blommer.

Blommeis med kanel og portvin

Blommeis med kanel og portvin

Opskriften på blommeis her er inspireret af flere amerikanske blogs. Den er lidt interessant, fordi der ikke er æg i og heller ikke pisket fløde. Men blender sådan set bare bagte blommer med opkogt piskefløde og sukker/sødemiddel, og så fryser man det ind. Temmelig nemt.

Jeg var dog lidt spændt på, om isen ville blive total grynet og hård, når der ikke var æg i. Så jeg tilsatte lidt xanthangummi (adlink), som fungerer som en form for emulgator i ismassen. Resultatet blev en blommeis, der ikke er ligeså cremet som fx min pistacieis, men som stadig er rar og blød at spise. Isen bliver meget hård i fryseren, men giv den et kvarter på køkkenbordet, så er den good to go og kan fint kugles op med en isske! Og den smager sååååå fantastisk!

Tænk på bagte, søde blommer – stadig med et syrligt kick – aromatisk kanel og portvin, fløde og masser af vanilje. Så har du denne her superlækre blommeis med den fineste lyserøde farve.

Blommeis med kanel og portvin

Og nå ja – har du husket at deltage i giveaway’en? Nøj, hvor jeg bare hygger mig med at læse alle jeres fantastiske barndoms-madminder! Det er helt fantastisk at dykke ned i så mange historier – jeg føler næsten, at jeg har siddet til bords med jer allesammen som børn nu 😉 Jeg trækker vinderen på søndag efter kl. 12, så du kan stadig nå at være med.

Det er også på søndag, at næste uges madplan kommer. Der er mange lækre ting på menuen at glæde sig til! 🙂

Blommeis med kanel og portvin


Blommeis med kanel og portvin

  • 1 kg blommer
  • 3-4 spsk kokossukker
  • 1 par gode drys stødt kanel
  • 4½ dl fløde
  • 1 dl Sukrin Gold
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 3 spsk portvin
  • ½ tsk xanthangummi (adlink)

Skær blommerne i halve, fjern stenene, og læg de halve blommer i en stor bradepande smurt med kokosolie eller smør. (Det fungerer ikke så godt med bagepapir pga. den store mængde væske, blommerne afgiver). Drys med kokossukker og kanel, og bag blommerne ved 200 grader i 20 minutter. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle ned.

Kom fløde, Sukrin Gold, vaniljepulver og salt i en lille gryde. Varm langsomt op, så Sukrinen opløses helt og ikke knaser mere. Det tager ca. 3-5 minutter.

Hæld ca. 1/3 af flødeblandingen i en blender sammen med blommerne. Husk endelig at få væden fra bunden af bradepanden med. Blend til blommerne er helt opløst. Hvis din blender ikke evner at blende blommerne helt ud i flødeblandingen (se link længere nede til en blender med seriøst spark i!), så kan du vælge at si blandingen nu.

Ellers hælder du bare resten af flødeblandingen op i blenderen sammen med portvin og xanthangummi og blender til en glat masse.

Sæt ismassen i køleskabet, og lad den køle helt ned. Smag evt. på den for at tjekke, om den er sød nok til din smag, og tilsæt lige honning/sødemiddel, hvis du gerne vil have den sødere.

Kør herefter ismassen på en ismaskine efter maskinens anvisninger. Hele ismassen kunne ikke være i min ismaskine (se link længere nede), så jeg frøs resten ned som 4 ispinde. Lad os ikke tale om, hvor mange der er tilbage af dem i skrivende stund… 😉

Som nævnt ovenfor bliver isen temmelig hård i fryseren – men giv den et kvarter på køkkenbordet, så er den fin og klar til at blive spist! Ispindene kan man dog sagtens guffe i sig direkte fra fryseren.

Blommeis med kanel og portvin


Grej: (affiliatelinks)

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Blommeis med kanel og portvinTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: