Blommegrød

Blommegrød (og blommekage)

BlommegrødFor nogle uger siden købte jeg en stor bakke blommer. De har holdt sig (suspekt!) længe i køleskabet, men nu var de alligevel begyndt at blive lidt kedelige at se på. Så jeg besluttede at koge dem til blommegrød.

Jeg elsker frugtgrød! Æble-, rød-, hindbær-, blomme-, ja selv sveskegrød glider ned uden problemer hos mig. Pga. frugtens høje sukkerindhold er det dog ikke noget, jeg spiser så tit – men jeg nyder det så meget desto mere, når jeg endelig får det! Her i min blommegrød har jeg brugt Sukrin Gold i stedet for hvidt sukker – så har jeg da i hvert fald forbedret det tilsatte sukker. Jeg har desuden læst mig til, at blommer har et mere tilforladeligt GI end så meget andet frugt, så selv på en lchf-kost er det ikke helt tosset med en portion blommegrød. Især ikke, hvis den serveres med en gavmild slat fløde!

Du kan fx bruge blommegrød til en anderledes version af den klassiske kolde æblekage med flødeskum. Her vinder blommegrøden over æblegrøden både på sin syrligt-søde smag og ikke mindst på sin fine lyserøde farve, som altså er lidt kønnere at se på en den blege æblegrød. Jeg har droppet makronerne og har bare drysset lidt mandelsplitter på toppen af min “blommekage”. Hvis du savner makronerne, kunne en rest kage sagtens sniges ind mellem grød og flødeskum, fx de her lchf cookies. Hakkede nødder ristet i lidt honning/Sukrin Gold kunne også være en mulighed. Jeg synes nu egentlig, det er fint bare med mandelsplitter.

Blommegrød og blommekage

Blommegrød

  • ca ½ kg blommer (vægt inkl. sten)
  • 25 g Sukrin Gold
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl vand

Udsten blommerne, skær dem i kvarte, og kom dem i en tykbundet gryde sammen med vand, Sukrin Gold og flækket vaniljestang. Kom evt. også et par blommsten med i gryden – de bidrager med smag og pektin, som får grøden til at gelere bedre. Bring blommegrøden i kog, og lad det simre ca. 20 minutter ved lav varme.

Splat blommerne lidt ud med en ske eller gaffel, tag gryden af varmen, og hæld grøden over i en glasskål, hvor den kan stå og køle lidt af.

Hvis du synes, din blommegrød mangler sødme, kan du smage lidt til med honning eller flydende SØD. Jeg synes, at min grød smagte fint, som den var, men muligheden er der i hvert fald.

Det er en god idé at vente, til grøden er kold, med at smage til. For det første ændrer smagen sig, når grøden køler ned, og du får et mere præcist billede af, hvad grøden måtte mangle. For det andet behøver du ikke bekymre dig om varmebestandige sødemidler, når du bruger dem i kold frugtgrød.

Servér fx din blommegrød med flødeskum og mandelsplitter.

Blommegrød og blommekage

2 comments on “Blommegrød (og blommekage)Tilføj din

  1. Åh, blommegrød! ♥
    Hvorfor tænkte jeg ikke på det, da jeg plukkede blommer i weekenden? Kan være jeg skal lave det snart – frugtgrød er bare det bedste 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: