Blomkålssuppe med karry, chili og pikantost

Blomkålssuppe med karry, chili og pikantost

Blomkålssuppe med karry, chili og pikantost


Til en afveksling hopper vi med på (næsten) Meat Free Monday her på bloggen med en nem og fyldig blomkålssuppe. Blomkålssuppe kan godt være lidt en tam omgang, både hvad angår smag og udseende. En bleg masse, der måske lige har fået et let strejf af dild eller kørvel. Jeg har i hvert fald stødt på nogle kedelige eksemplarer.

Denne her blomkålssuppe lider slet ikke under den slags problemer. Der er fuld knald på både smag og farve, takket være noget så enkelt som karry og rød chili. Den river godt i halsen, hvilket var et hit under sidste uges forkølelse. Den er dog rundet så godt af med pikantost og fløde, at man ikke helt ligner noget fra en Chili Klaus-video, når man spiser den – man får bare varmen og får renset luftvejene lidt 🙂

Vi er lidt ude i noget fusionskøkken – Italien møder Indien – eller noget… Det startede med, at jeg ville lave en blomkålssuppe med nogle af de dejlige ingredienser, jeg fik til den italienske aften, jeg var til forleden. Dejlig parmaskinke, olivenolie osv. Men lige pludselig fandt jeg mig selv i færd med at hakke chili og drysse karry i gryden, samtidig med at jeg stegte parmaskinke og ledte efter pikantost. Oh well, heldigvis passede alle smagene sammen som fod i handske – eller hvordan det nu er. At blomkålssuppen er lavet på min egen hjemmekogte hønsebouillon, gjorde den hverken mindre lækker eller mindre nærende.

Suppen udgjorde min aftensmad på en tirsdag aften, hvor jeg ikke var glubende sulten, og hvor Andreas havde været på kontordag i Timm Vladimirs køkkener og ikke kunne vrikke med et øre (hvad sker der for, at det er HAM af os 2, der bliver inviteret til den slags?). Jeg var mere end rigeligt mæt og godt tilpas efter 1 portion.

Blomkålssuppe med karry, chili og pikantost


Blomkålssuppe med karry, chili og pikantost

(aftensmad til til 1 pers. eller forret til 2)

 • ca. 1/3 lille blomkål
 • 1 lille persillerod
 • 3 dl hønsebouillon (gerne hjemmelavet – brug grøntsagsbouillon for ren vegetarisk version)
 • ½ rød chili
 • 1 fed hvidløg
 • 1 godt drys karry
 • ½-1 tsk salt
 • 1 spsk pikantost
 • 1 spsk fløde
 • Olie/smør til stegning

Toppping:

 • Blomkålsblade
 • Evt. lidt parmaskinke eller anden lufttørret skinke/pølse (udelad for vegetarisk version)

Skær blomkålen i grove stykker. Tag de pæneste blade (dem tættest på stokken) fra, og gem dem til topping. Bladene skal bare snittes groft.

Skræl persilleroden, og skær den i små tern (den tager længere tid om at blive mør end blomkålen). Snit chili og hvidløg fint (husk at fjerne kerner og hinder fra chilien).

Varm en tykbundet gryde op, smid lidt olie og smør i, og svits alle grøntsagerne let med et godt drys karry. Tilsæt hønsebouillon, læg låg på, og lad det simre i 10 minutter.

Imens kan du stege parmaskinken sprød på en hed stegepande med lidt olie. Læg den til afkøling på et stykke køkkenrulle, og steg så de groftsnittede blomkålsblade på den varme pande med lidt karry og salt. Stil til side.

Sæt stavblenderen på suppen, og blend til en glat konsistens. Tilsæt salt, pikantost og fløde, og blend igen. Smag til.

Servér din blomkålssuppe toppet med sprød parmaskinke og stegte blomkålsblade. Hvis du har givet den godt gas med chili og karry, lover jeg, at du får varmen! 🙂

0 comments on “Blomkålssuppe med karry, chili og pikantostTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: