Efter min morgenmadstoast på rester af blomkålsmos i sidste uge har jeg været helt vild med at blande blomkål i mine morgenæg. Min morgenmad er de fleste dage noget med nogle æg, der rodes rundt med noget ost og noget grønt og steges på en pande som omelet/pizza/toast – eller hvad man nu skal kalde det.
Blomkålspizzaen på pande her er lidt en fusion af morgenmadstoasten med blomkålsmos og så min pizzaomelet med broccoli. Det er en ret vellykket fusion, synes jeg selv. Konsistensen sidder lige i øjet – luftig, men fast nok til at kunne vende på panden. Sprød i kanterne, så man får en antydning af det knas, jeg forbinder med en pizza. Mild i smagen, men med et godt kick fra krydret chorizo og aromatisk basilikum. Og så er det bare 100 gange lettere og hurtigere at lave sin blomkålspizza på en pande end at skulle have gang i ovn, bageplader og alt muligt andet.
Jeg spiste blomkålspandepizzaen som sen morgenmad/brunch på en hjemmearbejdsdag, hvor den holdt mig kørende helt til aftensmaden. Den gør sig også fint som frokost eller fastfood-aftensmad på en træt og travl aften med en god skål salat til.
Blomkålspizza på pande
- 1 pæn buket blomkål
- 2 æg (jeg klarede mig med 1 æg og 1 æggehvide)
- 1 spsk hytteost
- ca. 30 g revet emmentaler
- 1 lille spsk HUSK
- ½ dl fløde
- Salt, peber, oregano
- Kokosolie og smør til stegning
Fyld:
- 2 skiver flødehavarti
- 5 skiver chorizo
- 1 tomat i skiver
- Masser af frisk basilikum
Blend blomkålen fint i en minihakker. Tilsæt æg, hytteost, revet ost, HUSK, fløde og krydderier, og rør til en ensartet masse. Lad det stå og sætte sig et øjeblik, mens du varmer en pande op.
Steg blomkålspizzaen i en blanding af kokosolie og smør. Når den er fast nok til at vende, vender du den forsigtigt og fordeler flødehavarti, chorizo og tomatskiver på overfladen. Lad den stå på panden, til osten er smeltet. Drys med masser af frisk basilikum, og servér!
0 comments on “Blomkålspizza på pande”Tilføj din