Blomkålsmos med chili og dild

Blomkålsmos med chili og dild

Blomkålsmos med chili og dildDenne her blomkålsmos er ren comfort food på en råkold og våd efterårsdag. Den er fuld af kærlighed og godhed fra ost, smør og piskefløde, og så har den et dejligt, skarpt bid fra rød chili og frisk dild. Den er især god til folk, som måske ikke lige helt har vænnet sig til ikke at spise kartofler, pasta osv. til måltidet.

Blomkålsmosen er super til røde bøffer, men går også fint til et stykke kylling eller fisk. Prøv den – det er virkelig svært at savne kartoffelmos med sådan en dejlig sag på tallerkenen! Jeg laver den lidt på slump og tilsætter ost, fløde og krydderier efter, hvad jeg lige synes, der ser ud til at passe, og så smager jeg til undervejs. Prøv dig frem – her er i hvert fald den opskrift, som er mit udgangspunkt:

Blomkålsmos med chili og dild

Blomkålsmos med dild og chili (2 pers.)

  • ½ blomkålshoved
  • 10 g smør
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 lille bdt. dild
  • ½ rød chili
  • 25 g revet, fast og tør ost, gerne Västerbotten (parmesan eller Primadonna kan nok også bruges eller måske cheddar i en snæver vending)
  • Salt og peber

Del blomkålen i grove stykker, og kog den mør (ca. 10 minutter). Hæld vandet fra, og sørg gerne for, at der ikke hænger for meget vand ved – så får du en løs og vandet mos. Kom smør ned i gryden, og lad det smelte lidt, inden du moser det sammen med blomkålen – gerne med en “kartoffelmosstamper”, hvis du har sådan en. (Så bliver den da også brugt til noget fornuftigt!)

Blomkålsmos med chili og dild
Det er de her gode sager, som gør din blomkålsmos helt fantastisk: chili, dild og den skønne Västerbotten-ost, som vi køber i Sverige.

Riv osten, hak dilden, fjern hinder og kerner fra chilien og hak den. Tilsæt piskefløde, dild, chili og ost til din blomkålsmos, og pisk godt sammen til en grov, men luftig konsistens. Smag til med salt og peber, og servér.

PS: rester af mosen smager også godt på andendagen, fx lige lunet hurtigt på en pande i lidt smør. Men hov, Louise, er det ikke farligt med genopvarmning af dild, spinat og alt sådan noget, hvor der kan være jordbakterier på? Tja, jeg er ikke død af det endnu, og jeg har godt nok genopvarmet meget mad med både persille, spinat, dild og andet sjov i. Men jeg er også ret omhyggelig med at skylle bladgrøntsager, krydderurter osv., inden jeg bruger det i min mad, så jeg tør godt løbe risikoen ved at genopvarme 🙂

0 kommentarer til “Blomkålsmos med chili og dildTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *