Blomkålscouscous med parmesan og dild

Blomkålscouscous med parmesan og dild

Blomkålscouscous med parmesan og dild


Det er efterhånden ved at blive en torsdagstradition for mig at gå forbi fiskemanden på vej hjem fra arbejde og købe fisk med hjem. Det er et stort fremskridt i fht. min ambition om, at vi skal spise fisk noget oftere. Denne blomkålscouscous med parmesan og dild blev til i torsdags, hvor jeg havde købt fiskefrikadeller med hjem. Der var også bønnefritter på bordet + grov remoulade og tangsalat fra fiskemanden. Det blev et helt festmåltid i fin og forårsagtig stil.

Dild er virkelig en overset krydderurt. I mange år brød jeg mig ikke så meget om did – nu er det en af mine favoritter i køkkenet. Der er nærmest ikke den ting, der ikke kan piftes op med dild: æggemadder, rejer, salater, dressinger. For slet ikke at tale om dildmayodildsild eller de bagte æg med cheddar og dild. Jeg køber helst den gode, kraftige dild, man kan få hos fiskemanden eller hos grønthandlere. Den er altså noget sjovere end den tynde, slatne potte, kan kan købe i supermarkederne.

Parmesan og blomkål er et match made in Heaven i min verden. Blomkålscouscous’en her har en lækker, let nøddeagtig smag, som får et pikant pift fra peberfrugt og friske krydderurter. Helt sikkert en variant af blomkålscouscous, som jeg skal lave igen, næste gang vi skal spise fisk.

Blomkålscouscous med parmesan og dild


Blomkålscouscous med parmesan og dild

(2 pers.)

  • 2 dl revet/blendet blomkål
  • 1 dl bælgede edamamebønner
  • 4 cocktailtomater
  • 1 avocado
  • Lidt rød peber (gul peber ville sikkert også være pænt)
  • 3-4 spsk fintrevet parmesan
  • 3-4 kviste dild
  • 1 lille bundt frisk purløg
  • Dressing af olivenolie, balsamico, honning og citronsaft
  • Salt og peber

Tø edamamebønnerne op ved at overhælde dem med kogende vand.

Skær tomater, rød peber og avocado i passende mundrette stykker. Hak dild og purløg. Rør dressingen sammen.

Kom den revne blomkål i en skål, og overhæld med kogende, letsaltet vand. Lad det stå 1 minut, og hæld så vandet fra.

Kom blomkålen tilbage i skålen, og vend den med dressing, parmesan og krydderurter, mens den stadig er lun. Vend de andre ingredienser i, smag til med salt peber, og servér – evt. anrettet i et pænt, aflangt fad.

Blomkålscouscous med parmesan og dild er et rigtig godt tilbehør til fisk.

0 kommentarer til “Blomkålscouscous med parmesan og dildTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *