Blomkålscouscous med mango og mynte

Blomkålscouscous med mango og mynte

Blomkålscouscous med mango og mynte


I går aftes havde vi besøg af min bror og svigerinde og min far til en rigtig hyggelig aften. Der er intet så nemt som gryderetter, når man er flere mennesker om bordet, så jeg havde valgt at lave butter chicken med onion bahjis og raita – rigtig dejlig, spicy indisk mad! I stedet for ris lavede jeg denne her blomkålscouscous med mango og mynte, som i al sin enkelhed var supergod til den krydrede mad.

Den har masser af sødme fra mangoen og et friskt pift fra mynten. Og så bliver den rigtig dekorativ og farverig, når man udover den gule mango og grønne mynte også får lidt rød snackpeber. Det ser altså lidt mere festligt ud end bare en gang almindelig blomkålsris! Hvis du har lyst, kan du tilsætte lidt hakkede mandler, ristede pinjekerner eller noget andet, men den fungerer fint uden.

Jeg fik i øvrigt lige smidt nogle hurtige billeder på butter chicken-opskriften, som i lang tid har været helt uillustreret. Så smut lige over og kig på den – den er seriøst god!! Og de dér onion bahjis – de er næsten det allerbedste 🙂

Blomkålscouscous med mango og mynte


Blomkålscouscous med mango og mynte

  • 1 lille blomkålshoved
  • 1 mango
  • 1 lille bundt mynte
  • 1 rød snackpeber
  • Salt og peber

Dressing:

  • Saft af ½ lime
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk lys balsamico
  • 1 tsk honning

Start med at røre dressingen sammen, og stil til side.

Blend blomkålshovedet i en foodprocessor, eller riv det groft på et rivejern. Kom det i en skål med lidt salt og overhæld med kogende vand. Lad det stå et minut, og hæld så vandet fra gennem en finmasket si. Lad det stå og dryppe af, mens du skærer mangoen i tern og snackpeberen i fine strimler. Hak også myntebladene,

Vend den lune blomkål med dressing, salt og peber, og rør mango, mynte og snackpeber i. Anret i et fladt fad eller i en skål.

Servér fx blomkålscouscous med mango og mynte som tilbehør til butter chicken eller andre spicy, sammenkogte retter.

0 comments on “Blomkålscouscous med mango og mynteTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: