Blomkål med smør kapers, citron og koriander

Blomkål med smør, kapers, citron og koriander

Blomkål med smør kapers, citron og korianderSommetider er det helt enkle bare det bedste! Dampet blomkål overhældt med smeltet smør og vendt med salte kapers, frisk citron og skarp koriander. Lige et drys salt og peber – og så har man det skønneste, sommerlige grøntsagstilbehør, som går til både fisk, kylling og rødt kød.

Blomkål er en af de grøntsager, som for mig er den bedste erstatning for kartofler, fx når vi spiser frikadeller. Det fylder godt og har en mild smag – man skal bare være forsigtig med ikke at koge det for længe. Det skal lige præcis stadig have et godt bid og en friskhed i smagen.

Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan du fx erstatte det med bredbladet persille. Men prøv at give den lidt uglesete krydderurt en chance – it grows on you, kan jeg kun sige! 🙂

Husk i øvrigt, at du stadig kan deltage i giveawayen, hvor der er noget godt træningsudstyr på højkant til en heldig vinder.

Blomkål med smør kapers, citron og koriander

Blomkål med smør, kapers, citron og koriander (til 2 personer)

  • 1 lille blomkålshoved (eller ½ af de store)
  • 25 g smør
  • 2 tsk kapers
  • Skal af 1 øko citron
  • 1 lille bundt frisk koriander (eller anden krydderurt)
  • Salt og peber

Pluk blomkålen i små buketter, som koges i saltet vand i ca. 3-5 minutter – eller indtil de er præcis så møre, som du vil have dem.

Hak kapers og koriander let, og smelt smørret.

Fordel den tilberedte blomkål i en lille skål. Overhæld med smeltet smør, og vend med kapers og koriander. Riv citronskallen hen over, og drys til sidst med salt og peber.

Så er det svært ikke at kunne lide blomkål! 🙂

Blomkål med smør kapers, citron og koriander

4 comments on “Blomkål med smør, kapers, citron og korianderTilføj din

  1. Blomkål er absolut også en af mine favoritter, da det er fantastisk alsidigt. Vil du tro – Rasmus har i den sidste uge både spist blomkålspizza og blomkålsomelet. Og han kommenterede helt uden tvang, at han godt kunne li’ begge dele 🙂
    Sjældne ord fra en af mine drenge…

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: