Sommetider er det helt enkle bare det bedste! Dampet blomkål overhældt med smeltet smør og vendt med salte kapers, frisk citron og skarp koriander. Lige et drys salt og peber – og så har man det skønneste, sommerlige grøntsagstilbehør, som går til både fisk, kylling og rødt kød.
Blomkål er en af de grøntsager, som for mig er den bedste erstatning for kartofler, fx når vi spiser frikadeller. Det fylder godt og har en mild smag – man skal bare være forsigtig med ikke at koge det for længe. Det skal lige præcis stadig have et godt bid og en friskhed i smagen.
Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan du fx erstatte det med bredbladet persille. Men prøv at give den lidt uglesete krydderurt en chance – it grows on you, kan jeg kun sige! 🙂
Husk i øvrigt, at du stadig kan deltage i giveawayen, hvor der er noget godt træningsudstyr på højkant til en heldig vinder.
Blomkål med smør, kapers, citron og koriander (til 2 personer)
- 1 lille blomkålshoved (eller ½ af de store)
- 25 g smør
- 2 tsk kapers
- Skal af 1 øko citron
- 1 lille bundt frisk koriander (eller anden krydderurt)
- Salt og peber
Pluk blomkålen i små buketter, som koges i saltet vand i ca. 3-5 minutter – eller indtil de er præcis så møre, som du vil have dem.
Hak kapers og koriander let, og smelt smørret.
Fordel den tilberedte blomkål i en lille skål. Overhæld med smeltet smør, og vend med kapers og koriander. Riv citronskallen hen over, og drys til sidst med salt og peber.
Så er det svært ikke at kunne lide blomkål! 🙂
Blomkål er absolut også en af mine favoritter, da det er fantastisk alsidigt. Vil du tro – Rasmus har i den sidste uge både spist blomkålspizza og blomkålsomelet. Og han kommenterede helt uden tvang, at han godt kunne li’ begge dele 🙂
Sjældne ord fra en af mine drenge…
Vildt! Han er blevet hærdet af efterskolen! 🙂