Blomkålsgratin med græskar og 3 slags ost

Blomkålsgratin med græskar, fennikel og 3 slags ost

Blomkålsgratin med græskar og 3 slags ost


Denne her blomkålsgratin er perfekt tilbehør til den okseculotte, du måske skal servere for gæster i aften. Eller roastbeef. Eller den stegte kylling. Eller vegetarreten. Den er bare superlækker, stort set lige ligegyldigt hvad du serverer den til.

Den består af blomkål, græskar og fennikel, som er most sammen med smør, æg og flødeost og toppet med mozzarella og parmesan. Hvis der er nogen, der sidder og plager om kartofler, når du sætter denne her blomkålsgratin på bordet – ja så må du sende dem en tur på McDonald’s, for så ved de slet ikke, hvad der er godt 😉

Blomkålsgratin med græskar og 3 slags ost

Kogt blomkål kan i sig selv godt være sådan en lidt tung fornemmelse rent smagsmæssigt. Men kombineret med sødt græskar og lidt skarphed fra fennikel bliver det virkelig lækkert. Og når du topper med lækker ost – ja, så glider alt jo ned. I hvert fald herhjemme!

Hvis du ikke har pofiber i huset, kan det godt undværes. Men det giver den dér sprøde fornemmelse i ostelaget, som jeg i hvert fald forbinder med blomkålsgratin og andre gratin’er. Jeg har sat et link ind i opskriften til, hvor du kan købe pofiber. Husk, at du altid kan læse om specialingredienser i opskrifter HER.

Nu kommer opskriften på blomkålsgratin. Nyd den – og nyd lørdagen!

Blomkålsgratin med græskar og 3 slags ost


Blomkålsgratin med græskar, fennikel og 3 slags ost

(til 3-4 pers.)

  • 600 g blomkål
  • 200 g græskar (eller anden rodfrugt)
  • ca. 50 g frisk fennikel
  • 1 æg
  • Ca. 25 g smør
  • Ca. 25 g friskost med hvidløg/urter
  • 2 gode håndfulde revet parmesan
  • 2 gode håndfulde revet mozarella
  • 1 spsk pofiber
  • Salt og peber
  • Evt. kruspersille til drys

Skår blomkål, græskar og fennikel i mindre stykker, og kog møre – ca. 13 minutter – i letsaltet vand.

Hæld vandet fra. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.

Tilsæt smør, friskost og 1 håndfuld revet parmesan, salt og peber ned i gryden, sæt stavblenderen på, og blend til en glat masse. Slå ægget ud, og rør/pisk det i massen.

Hæld gratinmassen over i et mindre, ildfast fad.

Bland 1 håndfuld revet parmesan med revet mozarella og pofiber, og drys over gratinen.

Bag ved 200 grader varmluft i 15 minutter – til osten er gylden og sprød.

Drys med hakket persille, og servér fx til kylling.

Blomkålsgratin med græskar og 3 slags ost


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 kommentarer til “Blomkålsgratin med græskar, fennikel og 3 slags ostTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *