Black white russian

Black-white Russian

Black white russian
I forgrunden min Black-White Russian; i baggrunden Andreas’ drink, en Old Fashioned. Don Draper har vel ikke levet forgæves 🙂

Okay, russiske ting er måske ikke det mest populære i verden lige for tiden – men denne her Black-White Russian kan godt slippe igennem nåleøjet hos mig. Alle, der nogensinde har været på studietur eller gymnasiefest, kender nok en klassisk White Russian – mælk, kahlua og vodka, rørt eller shake’t. Det kan næsten ikke slå fejl – men det serveres ofte som en slavedrink.

Denne Black-White Russian er lidt mere luksuriøs. Den er inspireret af K-Bars legendariske drink, hvor vodkaen er “infused” med lakrids, og hvor drinken serveres med kahlua nederst, fløde og vodka øverst og en stribe (Bülow) lakrids på toppen. Det er en herlig oplevelse at drikke kahlua gennem et lag af lakrids-vodka-fløde og lakridspulver. Og så synes jeg da, at vi skal blive enige om at kalde det for en lchf-venlig drink, med al den fløde… 🙂

Det er igen min søde mand, der har været i køkkenet og eksperimentere adskillige gange, før han fandt den rette kombination og fremgangsmåde – jeg har bare været den særdeles villige prøvekanin. Man må jo ofre sig! 🙂

Der er vist ikke andet tilbage end at ønske god weekend!

Black-white Russian – 1 pers.

  • 4 cl. vodka
  • 2 små tsk lakridssirup – gerne en blanding af Bülows Sweet og Salty
  • 3/4 dl fløde (evt. halvt mælk)
  • 4 cl. kahlua
  • 1 god håndfuld isterninger

Bland vodka med lakridssirup. Rør godt rundt, så siruppen opløses helt.

Ryst lakridsvodka og fløde i en shaker, til det skummer. Herefter tilføjes is, og der rystes igen.

Hæld kahlua i et cocktailglas, og fordel stille og roligt indholdet af shakeren (uden is) oven på. Brug en si el.lign. til at si isen fra.

Inden servering strør du en stribe lakridspulver ovenpå drinken.

Black white russian

2 comments on “Black-white RussianTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: