Det er ikke længe siden, at jeg første gang forsøgte mig med black bean cookies – de var med chokolade og peanuts og var helt fantastiske! Jeg truede dengang med, at jeg skulle prøve at lave dem igen – og det har jeg nu gjort i en variant med mandelsmør og kanel. De er stadig lige dejlige, saftige og bløde – og helt fantastiske sammen med et glas mælk!
Jeg kom vist til at spise de fleste black bean cookies i går, mens jeg sad og legede katte-integrationskonsulent herhjemme. Jara, vores nye kat, som jeg skrev om i går, falder bedre og bedre til. Hun spiser, drikker vand af vandhanen, går på opdagelse og knurrer næsten ikke af de andre 2 længere. Stoffer er tilsyneladende meget fascineret af hende og bruger meget tid på at sidde og stirre på hende og “snakke” til hende – selvom hun stadig holder sig på behørig afstand 🙂 Hun begynder også at virke mere tillidsfuld og kælen over for os.
Alt i alt har det ikke været en pinseferie med alle de udendørs oplevelser og udflugter, vi havde planlagt – vi har haft hænderne fulde herjemme med katte-sammenføring. Jeg tror heldigvis, at tiden kommer til at være godt givet ud, når de 3 små kræ forhåbentlig snart begynder at kunne lege sammen.
Har I i øvrigt lagt mærke til, hvor mange madbloggere, der også er katteejere? Jeg tror nærmest, at 2/3 af alle de madbloggere, jeg selv kender og/eller følger, har katte. Gad vide, om der er en sammenhæng mellem interessen for mad og blogging og glæden ved katte? Måske er det noget med, at man skal have en lidt nørdet og introvert side for at hygge sig med at skrive om madopskrifter – og den nørdede og introverte side er den samme, som gør en til en potentiel crazy cat lady? Det er da en teori… 😉
Black bean cookies med mandelsmør og kanel
- 1 lille brik (115g) sorte bønner (udblødte og kogte)
- ½ spsk kokosolie
- 1 spsk kokosmælk (eller fløde/mælk)
- 2 spsk mandelsmør
- 2 spsk Sukrin Gold
- 2 spsk mandelmel
- 2 spsk kakao
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk vanilje
- ½ tsk kanel
- ½ tsk salt
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend til en ensartet masse.
Sæt små kugler af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, tryk dem flade, og bag ved 180-200 grader i ca. 20 minutter. De skal være nogenlunde faste, men bløde, når du tager dem ud af ovnen.
Lad dine black bean cookies køle af på bagepladen i 5-10 minutter, inden du flytter dem over på en rist.
Opbevar i en tætsluttende dåse.
Jeg vælger at koge bønnerne selv og vil derfor gerne vide om de 115 gram er med eller uden væske fra brikken?
Sjældent at se en vegansk opskrift på en “lchf”-side… men skønt! Flere af dem, tak ^_^
Jeg tror du har ret i dine ‘introvert’-konspirationer;-)
Undskyld … der skulle have stået konspirationsTEORIER, thihi
Hej Rosa
Dejligt at høre, at du kan lide opskriften! Skal nok skrive mig det bag øret med de veganske opskrifter 🙂 De 115 g er uden væske. God fornøjelse! 🙂
Kh louise
Søde søde Louise . Jeg var vild med de andre med peanuts og chokolade. Så vil bage dem her imorgen ? tænker at 2000 grader er lidt voldsomt ?
Haha, nå det synes du alligevel? 😉 Det er jo 180-2000 grader, så der er ellers rigeligt med temperaturer at vælge imellem 😉 Dejligt at du kunne lide cookies’ne 🙂