Indimellem må der lidt ekstra forkælelse til. Fx en gang lækre blåbærvafler på morgenbordet! Jeg har en heftig romance kørende med blåbær for tiden. Derfor var jeg simpelthen nødt til at bage blåbærvafler til mig selv her til morgen. Loadet med friske blåbær og toppet med endnu flere af slagsen. En kop kaffe on the side og et par afsnit af Prison Break – så var lykken gjort!
Mine blåbærvafler er glutenfri og fri for tilsat sukker. De mætter godt og kan spises med fin samvittighed som en ekstra forkælelsesmorgenmad indimellem. De er ikke voldsomt søde – men når de får et drys Sukrin Melis og en gang blåbær, har de den helt perfekte sødhedsgrad for mig.
Ovre på Snapchat bitchede jeg tidligere i dag lidt over vaffelbageriet. For hvorfor er det lige, at den første vaffel, man steger, bare ALTID skal blive noget udueligt smulder? Ligemeget hvor umage man gør sig, og hvor godt man opvarmer sit vaffeljern. Har nogen af jer et godt bud på det? Eller skal man bare affinde sig med, at det er en form for naturlov på linje med tyngdekraften og mænds medfødte evne til at håndtere en fodbold?
“Hey, har du egentlig bare fri til at sidde og fede den og spise blåbærvafler hele fredagen, Louise?” sidder du måske og tænker. Nej desværre, jeg arbejder bare ofte, når andre har fri. I dag har jeg fx haft Ulvetimen (rytmik og spisning for 1-5-årige) fra kl. 15. Det kræver store mængder energi at håndtere fredagstrætte børn (og forældre!) – derfor må der sommetider lidt ekstra formiddagsforkælelse til for at lade batterierne op! I dag i form af blåbærvafler 🙂
I aften er jeg for en gangs skyld alene hjemme, mens Andreas er ude at spise med nogle gode kolleger. Det rimer bare enormt godt med at smide fusserne op, tænde for Netflix og lakere negle – alt imens alle lejlighedens ventilatorer arbejder på højtryk for at holde den helt sindssyge sensommerhede ude.
Kan I have en dejlig weekend! Husk at holde øje med bloggen på søndag, hvor næste uges madplan kommer. Og også på mandag… Der sker der også noget godt… Jeg siger ikke, hvad – men hold øje! 🙂
Blåbærvafler
(Giver 3-4 plader hjertevafler i mit vaffeljern)
- 2 æg
- 1 spsk Sukrin Gold
- 1½ dl græsk yoghurt 10%
- 1 dl mandelmel (almindeligt – ikke fedtreduceret)
- 1 spsk kokosolie (i flydende form – smelt den, hvis den er stivnet)
- 1 spsk loppefrøskaller
- ½ spsk chiafrø
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 lille drys stødt kardemomme
- ½ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 1 dl blåbær (skyllet og duppet tørre)
Til servering:
- Friske blåbær
- Sukrin Melis
Pisk æggene luftige. Pisk først Sukrin Gold og så græsk yoghurt i.
Tilsæt alle de tørre ingredienser samt kokosolie, og pisk til en glat masse. Rør blåbær i til sidst.
Steg i et vaffeljern. Det er ikke nødvendigt at smøre med fedtstof – dejen er rigeligt fed i sig selv.
Servér dine blåbærvafler drysset med sigtet Sukrin Melis og friske blåbær.
Grej: (Affiliatelinks)
Vaffeljern: Tefal Snack Collection med indsats til hjerteformede vafler: hjertevaffelindsats
Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.
0 comments on “Blåbærvafler”Tilføj din