Bananvafler med mandler og boghvede

Bananvafler med mandler og boghvede

Bananvafler med  mandler og boghvede
Bananvafler toppet med chokopeanutbutter og hakkede mandler.

Svampede, bløde, søde og luftige vafler – uden den mindste smule mel eller sukker. Lyder det ikke som noget, man godt lige kunne klare at spise til morgenmad – eller dessert for den sags skyld? Du kan finde masser af opskrifter på bananvafler og bananpandekager på nettet – denne her udmærker sig ved 2 ting:

1: Den giver en virkelig god smag og en lækker, svampet konsistens med fast overflade. Selvom de ikke indeholder nogen form for sødemiddel, får vaflerne så meget naturlig sødme fra banan og mandler, at de faktisk kan spises helt uden tilbehør. De smager nu også dejligt med friske bananskiver eller en klat choko-peanutbutter.

2: Mine bananvafler indeholder ingen kunstige sødemidler og ingen mystiske ingredienser, der kun kan fås i helsekosten. De fleste ingredienser har du nok allerede i køkkenet. Okay, måske ikke lige boghvedemel –  men det kan købes i de fleste (større) supermarkeder, og ellers kan man forsøge sig med andre (glutenfrie) meltyper. Det gode ved boghvedemelet er, at det giver en fast konsistens og en mild smag, samtidig med at det har et lavt GI og derfor ikke påvirker blodsukkeret så meget.

Jeg har spist bananvafler til morgenmad hele 3 gange i denne uge, hvor jeg simpelthen ikke har haft lyst (eller tid) til salt morgenmad. On the side har jeg haft enten en æglatte (trust me – det smager faktisk rigtig godt!), en kop kaffe med fløde og kokosolie eller en lille skål græsk yoghurt rørt med fløde, vanilje, nødder og lidt tørrede bær. Alle 3 dage har jeg været dejligt mæt i mange timer. Vaflerne smager i øvrigt fortrinligt kolde, så du kan sagtens gemme rester i køleskabet. 2 bananvafler klappet sammen om noget chokopeanutbutter er en lynhurtig morgenmad til en travl morgen.

Bananvafler med mandler og boghvede, 2 stk

  • 1 moden banan
  • 1 æg
  • 1 spsk fløde
  • 20 mandler, malet til fint mel
  • 2-3 tsk boghvedemel
  • Vanilje, kardemomme og salt – 1 nip af hver
  • Kokosolie til at smøre vaffeljern med

Mos bananen. Rør æg, fløde mandelmel og krydderier i.

Rør boghvedemelet i 1 tsk ad gangen – tjek konsistensen undervejs. Den skal være tyktflydende og lidt sej i det.

Varm et vaffeljern op, og smør det med kokosolie.

Steg vaflerne i vaffeljernet i 4-5 minutter (i hvert fald hvis du laver tykke vafler. Hvis du laver tynde vafler, skal de måske have lidt kortere tid).

Servér dine bananvafler med friske bær, bananskiver, hakket chokolade, chokopeanutbutter (fra Urtekram), flødeskum – eller hvad du har lyst til.

Bananvafler med mandler og boghvede
Her er mine bananvafler serveret med friske bananskiver, en skål græsk yoghurt og en kop kaffe med fløde.

1 comment on “Bananvafler med mandler og boghvedeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: