Bananis med peanutbutter

Bananis med peanutbutter

Bananis med peanutbutter (15)_FAV_RED


Dagens fredagskage bliver af den kolde slags. Nok er vejret lidt gråt og vådt i dag, men jeg har hørt en lille fugl synge om, at vi kan få tocifrede temperaturer i weekenden, så en servering af årets første ispinde må være på sin plads! (Også selvom vi måske bare taler 11 grader i solen – det lød lidt bedre at servere det som “tocifrede temperaturer, ikke?)

De her bananis med peanutbutter er simpelthen både supernemme at lave, helt naturlige og enormt lækre.

De fleste fra min generation (og måske også yngre generationer?) husker sikkert med et lille smil på læben, når man som barn fik stukket en bananis i hånden på en varm sommerdag – og med bananis mener jeg en overmoden banan, som ens mor i sin store snedighed havde pakket ind i sølvpapir og smidt i fryseren, hvorefter hun smed prædikatet “is” på den og serverede den under stor jubel. Jeg tog det fuldt ud for gode varer, at det da var en is og en stor delikatesse – i hvert fald indtil en vis alder, hvor det pludselig begyndte at gå op for mig, at det altså bare var en kold, overmoden banan 🙂 Jeg ved ikke, om forældre i dag stadig laver det nummer med deres børn? Eller om børn i dag er kvikkere, end min generation, og gennemskuer bluffet hurtigere?

Nå, men konceptet med de frosne bananer er altså ikke helt tosset – de skal bare lige dresses lidt op, så har man faktisk en virkelig lækker ispind, som ikke bare “Louise 4 år”, men også “Louise 32 år” anser for en delikatesse 🙂 Banan, peanutbutter og chokolade er simpelthen en af verdens bedste kombinationer – Elvis vidste det, og jeg ved det! Det er virkelig nemt – er I klar?

Bananis med peanutbutter (21)_FAV_RED


Bananis med peanutbutter

(4 stk)

  • 2 bananer
  • ca. 3 -4 spsk Peanutbutter (du bestemmer selv, om det skal være crunchy eller smooth. Jeg bruger den fra Green Choice, som ikke har tilsat sukker.)
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 hod håndfuld salte peanuts
  • Ispinde af træ (kan fx købes hos Panduro)

Bananis med peanutbutter

Skær bananerne over på midten, og flæk dem på langs. Smør peanutbutter på begge sider, og læg de halve banansider sammen om en ispind.

Pak  bananispindene ind i folie, og læg dem i fryseren, til de er helt frosne – gerne natten over.

Smelt den mørke chokolade, og hak de salte peanuts. (NB: Smelt endelig rigeligt med chokolade – rester kan bruges til et dejligt chokoladebrud, som er helt perfekt, hvis du også har rester af peanuts!).

Tag ispindene ud af fryseren, dyp dem i chokoladen, og vend dem i hakkede peanuts. Servér for børn og barnlige sjæle!

2 kommentarer til “Bananis med peanutbutterTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *