Bananis med karamelliserede valnødder

Ice Cream Mania #3: Bananis med karamelliserede valnødder

Bananis med karamelliserede valnødderKan man spise is på en helt almindelig mandag? Ja, når søndag har været arbejdsdag fra kl. 7 til kl. 19, så synes jeg godt, man må forsøde sin halve mandagsfridag med en portion hjemmelavet bananis med karamelliserede valnødder!

Den bløde, søde bananis bliver sidste kapitel i Ice Cream Mania. Smagskombinationen er sammensat af 2 forslag fra facebook med ønsker om en bananis med lime og “noget med valnødder”. Jeg synes, at banan og valnød klæder hinanden enormt godt! Og med et twist af varm kardemomme og syrlig lime bliver det virkelig en dejlig is at spise.

Bananisen er relativt LCHF-venlig – i det omfang, at en banan kan siges at være det! Der er selvfølgelig noget frugtsukker og noget med nogle valnødder, som indeholder kulhydrat, men helt ærligt – hvis man endelig skal leve livet lidt vildt sådan en slapper-mandag, er det måske ikke det værste, man kan proppe i sig!

Valnødderne er karamelliseret med Sukrin Gold, og jeg er faktisk virkelig imponeret over, hvor godt det fungerer. De er sprøde og søde, ligesom karamelliserede nødder skal være det – bare uden, at der er brugt hvidt sukker. Det er dem, der bærer isen for mig. Uden dem ville bananisen være lidt for tam til mig – men valnødderne giver en dejlig kant og også noget dejligt knas til konsistensen.

Bananis med karamelliserede valnødder

 • 1 dl fløde
 • 1 spsk creme fraiche (kan udelades)
 • 1 æg delt i blomme og hvide
 • 1 spsk Sukrin Gold
 • ½ vaniljestang
 • 1 banan
 • saft af ½ lime
 • 1 nip kardemomme og 1 nip salt

Karamelliserede valnødder:

 • 1 håndfuld valnødder
 • 1 spsk Sukrin Gold
 • 1/4 dl vand

Start med at karamellisere valnødderne: Rist nødderne på en lille pande, til de begynder at dufte. Smid Sukrin Gold og vand på panden, og lad det koge ind, mens du vender godt rundt i det. For mig tog det ca. et par minutter. Når valnødderne er dækket af karamel, lægges de til afkøling på et stykke bagepapir.

Herefter tilberedes selve isen: pisk æggeblommerne luftige med Sukrin Gold og kornene fra vaniljestangen. Mos bananen med limesaft, og pisk den i æggesnapsen sammen med 1 nip kardemomme og evt. 1 spsk creme fraiche for at give isen en lidt mere syrnet kant. Pisk fløden stiv, og vend også den i. På dette punkt har iscremen en temmelig flydende konsistens, så jeg valgte derfor at piske æggehviden stiv med et nip salt og vende størstedelen af den i for at give isen lidt mere “facon”. Det er ikke nødvendigt at bruge hele æggehviden, og det ville også gøre smagen kedelig, så prøv dig lidt frem og brug ca. lidt mere end halvdelen.

Nu skal bananisen bare hældes på en ismaskine eller sættes til indfrysning i en almindelig fryser.

Imens maskinen kører (eller fryseren arbejder), hakkes de karamelliserede valnødder groft og hældes i isen under de sidste par minutters omrøring. Hvis du arbejder med en almindelig fryser, så tag isen ud efter ca. 1 time, rør nødderne i, og sæt den ind igen. Gem gerne lidt af nødderne til at pynte med.

Bananis med karamelliserede valnødder
I sådan et smukt solskin kan man næsten bare ikke lade være med at spise is!

1 comment on “Ice Cream Mania #3: Bananis med karamelliserede valnødderTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: