Banana java chip iskaffe

Banana java chip iskaffe

Banana java chip iskaffeEgentlig ville jeg have kaldt det her en Banana java chip wannabe-frappucino, men så kom jeg i tanker om, at Starbucks nok ville blive sure på mig 🙂 I stedet kalder vi det en Banana java chip iskaffe – men Frappucino’en er altså stadig forbilledet for det, der her er blevet til en lchf-venlig kaffedrik, som er både læskende og mættende i sommervarmen.

Jeg har lavet min Banana java chip iskaffe på en base af mandelmælk – og jeg har for en gangs skyld flottet mig og købt en karton, da jeg fandt den på tilbud i Netto. Min egen hjemmelavede havde dog nok været bedre, ligesom jeg også sagtens kunne se for mig at bruge en hasselnøddemælk. Hvis du ikke har nøddemælk, kan du helt sikkert også bruge sødmælk. Udover banan er der ikke brugt noget sødemiddel i min iskaffe. Dog indeholder min mandelmælk lidt agavesirup, så måske skal du bruge en lille smule sødning, hvis du bruger usødet nøddemælk eller sødmælk.

Jeg tror, jeg kommer til at nyde denne her drik en del gange her i sommer! Især vil jeg nyde, at min hjemmelavede banana java chip iskaffe koster en brøkdel af Starbucks Frappucino og Baressos Iceblend – og i øvrigt er en del sundere for min krop.

Banana java chip iskaffe

 • 1 frossen, skiveskåret banan
 • 1 spsk pulverkaffe (jeg bruger Irmas)
 • ½ spsk kakao (usødet)
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 2 dl mandelmælk, evt, hjemmelavet
 • ½ dl fløde + ekstra til flødeskum
 • 1 tern god, mørk chokolade, min. 70%

Kom alle ingredienser, undtagen chokolade, i en blender, og kør til en glat masse. Tilsæt evt. ekstra mandelmælk og fløde, hvis konsistensen er for tyk.

Hak chokoladen fint, og kom det meste i blenderen. Gem lidt til pynt. Blend igen, så chokoladen blandes med iskaffen.

Hæld iskaffen i et højt glas. Pisk ca. ½ dl fløde til skum med lidt vanilje. Pynt din banana java chip iskaffe med flødeskum og hakket chokolade, og nyd den et skyggefuldt sted.

Banana java chip iskaffe

Indlægget indeholder affiliate-links.

4 comments on “Banana java chip iskaffeTilføj din

  1. Nå ja, det er en god idé! Jeg glæder mig, til du udkommer med 700-siders kogebogen: “Kokos på 1.000 måder”! 😉

 1. Lyder skønt. Skal bare lige være sikker på, at jeg har forstået det korrekt – du opløser ikke pulverkaffen først vel ? Bare hele herligheden ned i blenderen – og kør. Ideen med kokos lyder heller ikke tosset, hvis man som jeg er tosset med kokos 🙂

 2. Yes, bare det hele ned i blenderen, også tør pulverkaffe! Det bliver opløst, når man blender. Kokos kunne helt sikkert være et hit, ja! 🙂 Jeg har allerede en dåse kokosmælk i køleskabet, som jeg har skumle planer for i morgen…

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: