Banan-granola

Banan-granola med hyggelige krydderier

Banan-granola


Forleden var jeg nede ved vores nye grønthandler. Han havde en stor kasse med temmelig bløde bananer stående, som han solgte billigt – og det passede mig glimrende, for jeg havde netop besluttet, at jeg skulle lave banan-granola. Så jeg købte en god stak med hjem.

Jeg havde for længe siden set denne opskrift på banan-granola hos Green Kitchen Stories, som jeg havde lyst til at lege lidt med. Selvfølgelig kommer sådan en granola her aldrig i nærheden af at være striks lchf, og til den daglige hverdagsmorgenmad kan den ikke konkurrere med æg, ost, kød og grøntsager. Men som en lækker “treat” på weekedend-morgenbordet er jeg sikker på, at banan-granolaen vil gøre lykke både hos børn og voksne. Den er sød, sprød og dejlig at tygge på. Og så er den fri for hvidt sukker, tilsætningsstoffer og korn, men til gengæld fyldt med gode fedtstoffer fra nødder og kokosolie.

Banan-granola

Banan-granola

Det var godt, at jeg havde købt en stor bunke bananer. For jeg kom faktisk til at brænde min første portion banan-granola på.  Den kunne godt spises, men den var ret forkullet og liiiige lovlig knasende – på den knapt så fede måde 😉 Så kan jeg lære at holde øje med min ovn! Anden portion blev til gengæld helt perfekt, og man kan lige ane de hyggelige krydderier kanel, allehånde og kardemomme.

Jeg har forkælet mig selv med banan-granola på græsk yoghurt og et par kirsebær oveni. Du kan også spise den med (nødde-)mælk på eller på skyr, hvis du er til den slags. En af de nærmeste dage kommer jeg også med et forslag til, hvordan du kan bruge banan-granolaen til en lækker dessert med rabarber.

Banan-granola

Banan-granola


Banan-granola med hyggelige krydderier

 • 1 dl hasselnødder
 • 1 dl mandler
 • 1 dl kokosmel
 • ½ dl græskarkerner
 • ½ dl solsikkekerner
 • ½ dl tørrede tranebær (kan udelades)
 • 2 bananer
 • 2 dadler (kan udelades – de giver bare lidt ekstra sødme)
 • 2 spsk kokosolie
 • Krydderier: 1 drys kanel, 1 drys allehånde, 1 drys kardemomme, 1 drys vanilje
 • 1 nip salt

Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 8-10 minutter på 180-200 grader, og nulr skallen af.

Banan_Granola_Hasselnødder

Hak hasselnødder, mandler og tranebær groft, og bland med kokosmel og kerner.

Mos bananer med dadler, kokosolie og krydderier. Det gør ikke noget, hvis det er lidt klumpet. Rør sammen med nøddeblandingen. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Det må gerne ligge og klumpe lidt sammen.

Banan-granola

Bag ved 200 grader i ca. 20-30 minutter, evt. med varmluft de sidste 5 minutter. Vend lidt i det undervejs. Hold godt øje de sidste minutter af bagetiden. Min første portion fik 5 minutter for meget og var helt forkullet.

Lad din granola køle ned, og opbevar den i et lufttæt glas el.lign. Spis fx oven på græsk yoghurt med lidt frisk frugt eller med nøddemælk på.

Banan-granola

1 comment on “Banan-granola med hyggelige krydderierTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: