Bagte tomater med kikærter linser og feta

Bagte tomater med kikærter, linser, feta og pesto

Bagte tomater med kikærter linser, feta og pestoJanuar fortsætter i LCHF’ens tegn. Der skrues op for gode fedtstoffer, protein og grøntsager og ned for de hurtige kulhydrater. Det er rart at mærke blodsukkeret komme på plads igen og være stabilt, så jeg ikke oplever de voldsomme anfald af sult og lækkersult i løbet af dagen.

I går trodsede vi regnen og gråvejret og brugte vores sidste feriedag på at gå en lang tur og vinduesshoppe lidt på Amagerbrogade. Da vi kom hjem og havde fået skiftet fra det våde tøj var det rart at smide det her fad i ovnen og slænge sig i sofaen, mens duften af tomater og krydderier bredte sig i lejligheden.

Det er jo ikke just sæson for tomater, men når de bare skal i ovnen, gør det ikke så meget, at de savner sommerens sødme og friskhed. Jeg går ellers meget ind for at spise årstidens grønt, men lige i går kaldte kroppen på noget, der smagte af sol og sommer – måske netop på grund af det våde og grå vejr udenfor.

Tomaterne har fået selskab af lidt kikærter og linser. De tilfører ganske vist noget kulhydrat til retten, som ikke er helt “strictly LCHF”, men også en god portion protein og en rar mæthedsfølelse, som er tiltrængt, når man har skippet ris og pasta.

Fetaen og pestoen, som blandes i de bagte tomater til sidst, er efter min mening prikket over i’et, som gør retten ekstra lækker og tillokkende.

Bagte tomater med kikærter, linser, feta og pesto

  • 500 g cocktailtomater, cherrytomater el.lign.
  • ½ peberfrugt, rød eller gul
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dåse kogte kikærter
  • Et skvæt olivenolie, og et skvæt balsamico (gerne glace)
  • Salt, peber, oregano og basilikum
  • ½ dl kogte puylinser (gerne kogt med lidt bouillon, så de har noget smag)
  • Ca. 100 g feta
  • 2 spsk god pesto (gerne hjemmelavet – ellers sørg for at finde en, der er lavet på olivenolie og ikke solsikkeolie. Det smager bedre og er sundere.)

Vask tomaterne, og skær dem i halve. Skær løg og peberfrugt i både, og snit hvidløget fint. Kom det hele i et ovnfast fad sammen med kikærterne (husk at skylle dem først). Drys med krydderier, og hæld godt med olie og balsamico over. Jeg brugte en tyk balsamicoglace, som var rigtig lækker, men en almindelig rød balsamico kan også sagtens bruges.

Vend det hele godt rundt, og stil i en 200 grader varm ovn. I min ovn passede det med ca. 45 minutter på varmluft – måske er din ovn mere effektiv end min, så hold lige lidt øje.

Tag fadet ud af ovnen, og lad det køle lidt af, inden du fordeler kogte linser og feta udover fadet og drypper med små klatter pesto.

Vi spiste de bagte tomater til et par kyllingefileter vendt i kokosmel og stegt i jordnøddeolie. Den sprøde kylling passede rigtig godt til de søde tomater og den bløde, salte fetaost.

Bagte tomater med kikærter linser, feta og pesto

2 kommentarer til “Bagte tomater med kikærter, linser, feta og pestoTilføj din

    1. Tusind tak! Det smagte også godt 🙂
      Sikke også en skøn blog, I har. Den er blevet føjet til min bloglovin’-liste 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *