Bagte rodfrugter er ikke noget, vi får ret ofte hjemme hos os. Ikke fordi, vi ikke kan lide det, men fordi rodfrugter får et enormt højt glykæmisk indeks, når de bliver opvarmet, hvilket ikke er specielt positivt for blodsukker eller vægt. Engang imellem kan jeg dog godt finde på at smide en gang rodfrugter i ovnen, fx når vi skal have gæster, og det gerne må være lidt ekstra hyggeligt. Rodfrugterne kan måske også lidt gøre det ud for de kartofler, folk ofte må undvære hjemme hos os 🙂
Jeg prioriterer gerne at bruge en del jordskokker, som udover at smage dejligt også udmærker sig ved at bevare et fornuftigt glykæmisk indeks, når de opvarmes. Men bagte rødbeder, persillerødder og selleri smager jo også skønt!
Nå, men uanset hvor godt man prøver at dosere, så synes jeg altid, jeg ender med at have rester, når jeg laver bagte rodfrugter. Og hvad stiller man så lige op med en gang kolde, slatne rodfrugter dagen efter? Man smider dem i en hurtig tahincreme rørt på græsk yoghurt og dejlig, krydret tahin med masser af spidskommen og hvidløg. Så er en kedelig rest pludselig forvandlet til et spændende, halveksotisk tilbehør! Cremen er den samme, som jeg bruger til grønne bønner i tahincreme, og den er om muligt endnu bedre med kolde, bagte rodfrugter. Som bonus bliver cremen fin og lyserød, når den bliver blandet med bagte rødbeder 🙂
Bagte rodfrugter i tahincreme
- 1 rest bagte rodfrugter – ca. svarende til 2 rødbeder, 2 persillerødder og 2 jordskokker
- 1 dl græsk yoghurt, 10%
- 1 spsk tahin
- Saft af 1/4 citron
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
- 1 tsk akaciehonning eller 1-2 dråber flydende SØD
Rør alle ingredienser til cremen sammen, og smag til. Det kan være lidt svært at få tahin’en rørt ud, men du kan evt. røre den op med en lille smule olie først – så blander den sig bedre med yoghurten.
Så er det bare at vende de kolde, bagte rodfrugter i cremen og servere, fx til en gang Middelhavskrydrede oksedeller.
0 comments on “Bagte rodfrugter i tahincreme”Tilføj din