Bagte ferskner

Bagte ferskner

Bagte ferskner


De her bagte ferskner lavede jeg forleden som dessert hjemme hos min far. Vi havde grillet nogle dejlige bøffer på grillen, og mens vi spiste, stod et fad med ferskner, vanilje, honning, smør og hyldeblomst og spredte himmelske dufte på eftervarmen. Resultatet var en snasket, sød og ekstremt sommerlig dessert – lige præcis den slags, som jeg er helt vild med!

Lchf er det ikke – det kan vi ligeså godt slå fast med det samme! Frugt, honning, hyldeblomstsaft og is – meget kan man presse ind under lchf-kategorien, men her går nok alligevel grænsen 😉 For en “sukkerdessert” synes jeg dog, den klarer sig rigtig fint – den er i hvert fald fuld af naturlige og gode råvarer og er tilmed meget nem at lave.

Har du ikke ferskner, kan du også bruge blommer eller andre stenfrugter.

Bagte ferskner

Her til aften har vi hygget med gode venner og naboer over dejlige drinks og tapas. Vores mynte nede i gården er ved at vokse over sine bredder, så vi tog det på os at lave en ordentlig spandfuld mojitos – nogle må jo sørge for at modvirke evt. madspild! 😉 En dejlig afslutning på en dag, som desværre også bød på begravelse for en god ven af familien – kære, gode Wagn, som i en alder af 82 år måtte herfra. Wagn var et af de mennesker, som bare altid har været en del af mit verdensbillede, fra jeg var en helt lille pige. Det var en trist, men også stærk oplevelse af tage afsked med ham i Sorgenfri kirke sammen med en kæmpe flok af mennesker, som også holdt af ham.

Wagn var også et af min salig farmors yndlingsmennesker i hele verden – der var ingen som de to, der kunne fylde et helt rum med rungende latter og fjollede vittigheder, når de rendte på hinanden. Jeg er sikker på, at farmor er yderst veltilfreds med at have fået selskab af Wagn i Himlen – hvis jeg hører godt efter, kan jeg næsten høre den smittende latter for mig 🙂

Udover begravelse og tapas er i dag også dagen, hvor min nevøs søde kone har terminsdato for deres første barn. Det er utroligt, hvor meget en enkelt dag kan rumme af sødme, smerte, forventning, sorg, glæde, hygge, savn og minder. Det har ikke så meget med bagte ferskner at gøre – det bare bare et par tanker, som jeg havde lyst til at dele 🙂

Bagte ferskner


Bagte ferskner

  • 3-4 friske ferskner
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • Flydende honning
  • Et par tern koldt smør

Til servering: vaniljeis – eller endnu bedre: porteris fra Hansen.

Smør et ildfast fad eller en foliebakke med smør.

Halver fersknerne, og fjern stenene.

Læg fersknerne med snitfladen opad i fadet. Dryp med honning, og læg lidt koldt smør i hulrummet på hver fersken.

Flæk vaniljestangen, fordel kornene på de halve ferskner. Læg selve vaniljestangen i bunden af fadet sammen med hyldeblomssaft.

Jeg bagte mine ferskner på eftervarmen i en grill. De fik vel ca. ½-1 time. Du kan også forsøge dig med at bage dem forsigtigt i en ovn.

Servér de bagte ferskner som et lækkert punktum for en sommermiddag på altanen eller terrassen. Desserten ryger til helt himmelske dimensioner, hvor du serverer fersknerne med Hansens nye Porteris – den smager karamelagtigt med en let bitter efternote, som er helt genial sammen med de let brændte, karamelliserede ferskner. En kugle god vaniljeis kan dog helt sikkert også gøre det.

 

0 comments on “Bagte fersknerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: