Bagte æg med cheddar og dild

Bagte æg med cheddar og dild

Bagte æg med cheddar og dild


I forbindelse med anmeldelsen af Low Carb fra The Food Club har jeg før leget med bagte æg her på bloggen. Sidst gik det dog ikke så godt – jeg havde svært ved at vurdere, hvilken konsistens æggene skulle have, når jeg tog dem ud af ovnen, så jeg endte med hårdkogte æg med en underlig skilt creme fraiche-ting i bunden.

Nu har jeg dog kastet mig op på den bagte ægge-hest igen (mand, det lød underligt!), og denne gang er det gået supergodt. Selv Andreas var begejstret – ikke mindst fordi jeg serverede æggene med sprød bacon til en hyggelig lørdagsmorgenmad. Det lille twist af cheddar o masser af frisk dild oveni gjorde heller ikke de bagte æg dårligere på nogen måde.

Bagte æg med cheddar og dild

Bagte æg med cheddar og dild


Bagte æg med cheddar og dild

(2 personer)

  • 2 æg
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 4 spsk revet cheddar
  • Salt, peber
  • 1 lille bundt dild

Find 2 ovnfaste ramekiner eller muffinsforme frem. Kom 1 skefuld creme fraiche i bunden af hver, som røres med lidt salt og peber.

Kom 1 skefuld cheddar i hver ramekin, inden du slår et æg ud i hver. Pas på ikke at ødelægge blommen. Drys resten af cheddaren over, og sæt æggene i ovnen på 200 grader varmluft i 15 minutter.

Tip: det er nøjagtig samme tid som en pladefuld bacon skal have, så det passer jo helt perfekt! Fordel en pakke bacon på en bageplade beklædt med bagepapir, og og find et par pladser til ramekinerne med æg. Så smider du bare det hele i ovnen, og 15 minutter efter har du den perfekte morgenmad.

0 comments on “Bagte æg med cheddar og dildTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: