Bagte æbler med lakrids og vanilje

Bagte æbler med lakrids og vanilje

Bagte æbler med lakrids og vanilje


Ugens “fredagskage” fortsætter i lakridssporet fra i onsdags og er lidt i den sundere afdeling. Vi kan jo ikke holde til at sidde og æde vaniljekranse og æbleskiver hele december – jeg kan i hvert fald ikke! Derfor bliver det i dag til en enkel og sund dessert med frugt og fløde: bagte æbler med lakrids og vanilje. Supernemt at lave, meget dekorativt at servere og enormt lækkert i an sin enkelhed.

Da jeg så en pakke skønne, friske lakridsstænger i Føtex forleden, besluttede jeg straks, at de skulle med mig hjem og blive til noget sjovt. Jeg er jo ret glad for kombinationen af lakrids og æble, som her i æbleisen – det er bare 2 ingredienser, som bringer en masse godt frem i hinanden. Nå, men lakridsstængerne blev proppet ned i 2 æbler sammen med 1 vaniljestang og lidt kokossukker, og så røg det en tur i ovnen. Med en minimal arbejdsindsats var der ca. ½ time senere den dejligste, friske dessert. Ikke dårligt her i decembers travlhed og overflødighedshorn af søde sager.

Bagte æbler med lakrids og vanilje

Jeg håber, I må få en dejlig adventsweekend! Jeg vil bl.a. glæde mig til julefrokost med mine søskende her i byen og til måske at få klaret lidt julegaveindkøb også 🙂

Bagte æbler med lakrids og vanilje


 Bagte æbler med lakrids og vanilje

  • 2 æbler
  • 2 friske lakridsstænger
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk kokossukker

Tilbehør: Fløde pisket med lakridspulver

Fjern kernehusene fra æblerne – jeg har sådan en æbleudhuler, som er ret smart til formålet. Luk bunden af æblerne med 2 små stykker af kernehusene. Drys 1 tsk kokossukker i hvert æble. Knæk lakridsstængerne over på midten, flæk vaniljestangen, og del den på midten. Stik ½ flækket vaniljestang og 2 halve lakridsstænger i hvert æble, sæt dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i 30-40 minutter ved 180-200 grader. Hold godt øje, især i sidste del af bagetiden – der er forskel på ovne.

Tag de bagte æbler ud af ovnen. Hvis der ligger noget væde i bunden af fadet, så dryp det over æblerne, inden du anretter dem i små skåle og serverer med lakridsflødeskum.

1 comment on “Bagte æbler med lakrids og vaniljeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: