Bagt ricotta med lime og bær

Bagt ricotta med lime og bær

Bagt ricotta med lime og bærI går var der bagt ricotta fra det salte køkken på menuen. I dag gælder det, som lovet, det søde køkken. Riccotaen har i dag fået selskab af citrus, honning og de skønneste friske brombær og blåbær, som Irma fristede med forleden.

Mens riccotaen i går nærmest lavede sig selv og blev superlækker med en minimal indsats, var det straks en større udfordring med den søde dessertversion. Ricotta har jo altså ikke ret meget smag eller konsistens at give af i sig selv som den fedtfattige ost, den er. Jeg håbede, at kombinationen af citrus, vanilje og friske bær ville gøre tricket, men det var ikke helt nok. Konsistensen blev lidt for vandet og smagen lidt for tam.

Opskriften kommer alligevel på bloggen, selvom jeg ikke er helt tilfreds, fordi jeg synes, den er værd at lege videre med – og det synes jeg, I skal prøve. Det er en nem og meget dekorativ dessert med masser af potentiale. En sjat fløde eller måske lidt mascarpone eller smeltet smør ville sikkert gøre konsistensen mere lækker, mens mit første instinkt om at blande amarenakirsebær i riccotaten helt sikkert havde været én ud af flere måder at gøre smagen mere spændende på. Frysetørret hindbær, lakrids eller hakket chokolade var også veje, man kunne gå ad. Jeg lurer også lidt på, om man kunne “soake” den færdigbagte ricotta med noget godt fra barskabet – en sjat rom eller cognac har jo sjældent været kendt for at gøre en dessert værre…

Her får du i første omgang min opskrift, som er ret basis-agtig. Så kan du selv prøve at lege videre med den. Hvis du knækker koden og laver en fantastisk bagt dessert-ricotta, så giv mig lige et praj! Enten på bloggen, på instagram, facebook eller et andet sted 🙂

Bagt ricotta med lime og bær

Bagt ricotta med lime og bær

  • ca. 80-100 g ricotta
  • 1 æg
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk limeskal + 1 tsk limesaft
  • Korn af ½ vaniljestang + 1 nip salt
  • 1 håndfuld friske blåbær, skyllet og tørret meget grundigt
  • Smør til at smøre formene med

Pynt: Flødeskum, limeskal og masser af friske bær, fx brombær og blåbær

Pisk alle ingredienser undtagen blåbær godt sammen til en ensartet masse. Vend blåbærrene i.

Fordel ricottamassen i 2 velsmurte ramekiner, muffinsforme el.lign., og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Skru evt. lidt op for varmen til sidst, hvis din ricotta ikke har fået nok farve.

Tag ramekinerne ud af ovnen, og lad den bagte ricotta køle af i formene. Sæt den gerne i køleskabet et par timer, indtil du er klar til at servere.

Da jeg skulle anrette desserten, kom min indre pyntegøj lige op til overfladen. Hende ser vi ellers ikke meget til, men det blev noget med lyserødt flødeskum med frysetørret hindbær og et lille strejf af lagen fra et glas amarenakirsebær. Derudover blev der pyntet med friske brombær og blåbær samt et drys revet limeskal. Jeg synes selv, det blev ret fint 🙂

Bagt ricotta med lime og bær

Bagt ricotta med lime og bær

0 kommentarer til “Bagt ricotta med lime og bærTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *