Bagt gulerodskagegrød med bær og nødder

Bagt gulerodskagegrød med bær og nødder

Bagt gulerodskagegrød med bær og nødder


Har du prøvet bagt grød? Det er overraskende lækkert. Lidt som at spise kage til morgenmad. Du kender den gode gamle havregrød?  Den pifter du op med lidt ekstra smag, rører et æg i den og bager den i ovnen i stedet for at tilberede den i gryden. Så tuller du i bad og gør dig klar, mens der spreder sig den lifligste duft i hjemmet, og mundvandet begynder at løbe.

Denne her udgave af bagt grød smager lidt henad gulerodskage. Og den indeholder faktisk gulerod. Bonus på grøntsagsfronten! Der er også godt fedt fra nødder og protein fra æg. Og et friskt pift af bær. Rigtig mange gode sager smækket ned i én skål.

Det er jo stadig lidt nyt for mig at have gryn og korn som en del af min kost igen. En sød, grynbaseret morgenmad som denne her fungerer bedst som morgenmadsdessert for mig. Lidt afhængig af hvor længe jeg skal holde mig kørende. Den kunne også gøre sig godt som del af et brunchbord!

Jeg har valgt ikke at søde min gulerodskagegrød, men i stedet servere den med lidt honning. Du kan også sagtens blande lidt sødemiddel el.lign. i din grød, inden du bager den, hvis du har lyst. Men det er praktisk først at søde den ved servering, da du så bedre kan tage højde for, at både gulerødder, nødder og bær tilfører en del sødme under bagningen.

Bagt gulerodskagegrød med bær og nødder


Bagt gulerodskagegrød med bær og nødder

Portionen svarer fint til morgenmadsdessert for 2 mennesker eller til 1 person, hvis det er det eneste, du spiser. 

  • 1 dl havregryn
  • ½ dl revet gulerod
  • ½ dl valnøddekerner, grofthakket
  • ½ dl (frosne) bær, fx blåbær og hindbær
  • Krydderier: ca. 1/4 tsk hhv. kanel, vanilje, tørret ingefær, allehånde og salt
  • ½ dl sødmælk
  • 1 æg

Bland gryn, nødder, gulerod og krydderier sammen. Tilsæt mælk og æg, og rør godt sammen. Tilsæt bær.

Smør en ildfast skål med kokosolie eller smør.

Bag gulerodskagegrøden på 200 grader i ca. ½ time. Servér med creme fraiche, yoghurt – eller hvad du har lyst til. Og gerne et skvæt honning eller yaconsirup på.

Bagt gulerodskagegrød med bær og nødder

0 comments on “Bagt gulerodskagegrød med bær og nødderTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: