Bagt blomkålsris med parmesan

Bagt blomkålsris med parmesan

Bagt blomkålsris med parmesan


Jeg er stor fan af blomkålsris. Ofte spiser jeg det bare råt – altså finthakket eller revet blomkål med sovs på. Men efter inspiration fra min gode veninde Sara har er jeg nu blevet rigtig glad for den bagte version af blomkålsris. Vendt med hvidløg, parmesan, nødder og citronsaft er det simpelthen en himmerigsmundfuld efter min mening. Meget bedre end kartofler, ris og hvad folk ellers kan finde på!

Og så er det nemt at lave, billigt, mætter godt og er striks lchf. Hvad mere kan man snart forlange her i livet?

Jeg er ellers nysgerrig på at høre, om nogen mon har kastet sig ud i at bruge madplanen fra i går? Det er på en måde en lidt grænseoverskridende ting at sidde og kloge sig på, hvad andre mennesker skal spise til aftensmad. Men omvendt ved jeg, hvor glad jeg selv er for inspiration til madplaner i perioder, hvor jeg ikke lige føler mig i stødet  til at finde på en masse spændende ting i køkkenet. Så jeg håber, at nogen også kan bruge min inspiration til noget 🙂

Jeg holder en tiltrængt fridag i dag og har kastet mig ud i en ny serie på Netflik: Prison Break. Ja jeg ved godt, at jeg er flere år bagefter, men man kan jo ikke nå det hele 🙂 Jeg tror også, jeg skal udnytte, at solen nu titter frem, og måske gå en tur rundt om Damhussøen. Og måske eksperimentere lidt i køkkenet med et par idéer til nye opskrifter.

Ha’ en fortsat dejlig dag!

Bagt blomkålsris med parmesan


Bagt blomkålsris med parmesan

 • 1 blomkålshoved
 • 1-2 fed hvidløg
 • En god sjat olivenolie
 • Salt og peber
 • Ca. 1 dl friskrevet parmesan (helst Reggiano)
 • 1 håndfuld mandler (eller hvad du har af nødder)
 • Citronsaft

Snit blomkålet helt fint i en foodprocessor eller på et mandolinjern. Et rivejern eller en skarp kniv kan også gå i en snæver vending – men vi vil helst have papirstynde, små skiver af blomkålet.

Vend blomkålsrisen med presset hvidløg, olivenolie, salt og peber. Bred det ud i en bradepande beklædt med bagepapir, og giv det ca. 15-20 minutter i ovnen på 200 grader varmluft.

Vend blomkålsrisen med revet parmesan, hakkede mandler og lidt frisk citronsaft (en anelse revet citronskal kunne også være lækkert!). Har du friske krydderurter, fyrer du den også bare af!

Servér fx til stegt kød. Det er skønt til kalve- eller oksesteg med en god sovs til, men kunne også fint gå til alt muligt andet.

Bagt blomkålsris med parmesan


Grej: (affiliatelinks)

Braun foodprocessor (OBS: Min er model 3210, som er udgået. Denne er model 3010, som ligner)
eller:
OXO Mandolinjern Stål/Plast
Bitz suppeskål, grøn

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

2 comments on “Bagt blomkålsris med parmesanTilføj din

 1. Jep, jeg har købt ind til en del af opskrifterne… Springer lige i dag over da jeg ikke lige er til rå fisk. Men ellers satser jeg på at vi fra i morgen er i gang. Har også fået Poul med på den selvom han kiggede lidt spørgende på cheeseburgersalaten: Hvad spiser man så i stedet for brød? ? Vi blev enige om at tage den på fredag, og så kan Poul og ungerne få lov til at få burgerboller.

  1. Hihi, Andreas reagerede på samme måde første gang 😀 Men nu er han med på den – bare man også får almindelige burgere engang i mellem 😉
   Men sejt, at I er med på madplansvognen!

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: