Bacon-peanut-kyllingefad

Bacon-peanut-kyllingefad

Bacon-peanut-kyllingefad


Jeg elsker “alt i ét fad”-retter. Kød og grøntsager der simrer sammen i ovnen og får den skønneste smag, mens jeg kan sidde i sofaen med benene oppe og komme mig oven på en krævende arbejdsdag, inden jeg sætter mig til bordet.

Det her bacon-peanut-kyllingefad er fyldt med smag: salt bacon, søde majs, syrligt æble, aromatisk fennikel og peberfrugt, bitter persillerod – og det hele pakket ind i lækker peanutbutter og varme krydderier. Det smager simpelthen så lækkert. Især majskernerne bliver helt himmelske – næsten lidt karamelliserede. Kyllingen er saftig, og de små, sprøde baconstykker er helt uimodståelige.

Bacon-peanut-kyllingefad

Det er klart en af de bedste kyllingeretter, jeg har begået længe. Vi spiste det med letdampet aspargesbroccoli og bernaise til. Der var rigeligt med mad til os to og rester til dagen efter.

Hvis du savner inspiration til lækker og sund aftensmad, skulle du virkelig prøve fadet her! Hvis du ikke kan overskue at partere en hel kylling, kan du selvfølgelig bruge kyllingelår og vinger i stedet.

Bacon-peanut-kyllingefad

Bacon-peanut-kyllingefad


Bacon-peanut-kyllingefad

(til ca. 3-4 personer)

  • 1 kylling
  • 1 fennikelknold
  • 2 persillerødder
  • 1 majskolbe
  • 1 æble
  • ½ rød peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pakke bacon
  • Groft salt
  • 1 håndfuld sesamfrø
  • Olivenolie + lidt smør

Marinade:

  • ½ dl peanutbutter
  • ½ dl olivenolie
  • 1 nip cayennepeber
  • 1 drys paprika, spidskommen og ingefær

Smør en bradepande/et stort ovnfast fad med olie.

Klargør grøntsagerne: Befri fennikel for stokken, og skær i grove både. Skræl persillerødderne, og skær dem i grove tern. Befri majskolben for blade, og skær den i tykke skiver. Befri æblet for kerner, og skær det i både. Skær peberfrugt og i grove skiver. Snit hvidløg i fine skiver.

Partér kyllingen. Skær/klip bacon i mindre stykker.

Rør marinaden sammen.

Læg alle grøntsagerne i fadet, og vend med olivenolie. Læg kyllingestykkerne mellem grøntsagerne, og pensl med marinade. Fordel baconstykkerne i fadet. Smid også et par små klatter smør ved.

Drys hele herligheden med groft salt og sesam, og bag på 200 grader varmluft i 1 time.

Gør klar til snaskede fingre, når du både skal gnave kylling og majs.

Bacon-peanut-kyllingefad

2 kommentarer til “Bacon-peanut-kyllingefadTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *