Avocadodressing

Avocadodressing

Avocadodressing


Tyk, cremet og fløjlsblød dressing – helt uden mælkeprodukter og med masser af gode fedtstoffer og lækker, frisk smag. Lyder det lækkert? Det er det også! Og hvis vi så smider en fin, forårsgrøn farve oven i hatten, så bliver det da snart helt uimodståeligt 🙂

Avocado er ikke bare lækkert i tern i salater – det er også særdeles velfungerende som selve den dressing, der binder en salat sammen. Blend avocadoen med olie, eddike og dine fortrukne smagsgivere – jeg brugte hvidløg, masser af limesaft og koriander – så har du en tyk, cremet dressing, der klistrer til salaten og giver den masser af smag.

Som bonus får du vildt mange gode fedtstoffer og rigtig meget næring fra avocadoen. Og hvis din krop har et anstrengt forhold til mælkeprodukter, er en avocadodressing vejen til den cremede dressing, der ellers kun opnås med creme fraiche-baserede dressinger. Ja, det er sørme også vegansk, hvilket har stor betydning for mange. Personligt har jeg det helt fint med mælkeprodukter og nyder bare afvekslingen med denne avocadodressing.

Avocadodressing vil også fint kunne bruges som grøn dip til grøntsager. Eller som alternativ til den virkelig triste guacamoleting, mange vælger at købe på glas, når de skal spise tortillas 😉

Avocadodressing

Avocadodressing


Avocadodressing

  • 1 avocado
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike eller hvid balsamico
  • 1 fed hvidløg, presset
  • Saft af ½ lime
  • Et lille bundt frisk koriander
  • Salt og peber

Kom alle ingredienser i et højt blenderglas, sæt stavblenderen på, og blend til en jævn og cremet masse. Juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis din avocadodressing er for tyk.

Portionen rækker fint til salat til 2 personer.

Jeg har ikke tjekket holdbarheden endnu – men hvis avocadodresssingen skal gemmes, kan jeg anbefale at gemme stenen fra avocadoen og komme den i et lukket glas sammen med dressingen. Avocadosten kan et eller andet med at holde avocado frisk, så den ikke bliver besk, brun og bitter.

2 kommentarer til “AvocadodressingTilføj din

    1. Hej Rebekka
      Nej, det har jeg faktisk ikke prøvet. Jeg bruger den kun til at holde guacamole og andre avocadoretter friske indtil servering 🙂 Jeg har ikke hørt om det dér med, om det skulle være giftigt eller ej. Men mange sten i stenfrugter er jo lidt giftige – eller indeholder vistnok et stof, der er giftigt i større mængder, så vidt jeg har forstået. Det var vist oppe at vende i forbindelse med “Den Store Bagedyst” engang, hvor en af deltagerne brugte knuste abrikossten i en kage. Det kom frem, at der var det dér giftige stof i (jeg husker ikke hvilket), men at man ikke tog skade af det i så små mængder… Det samme kunne jo gøre sig gældende for avocadosten? Som sagt har jeg ikke vildt meget forstand på det, men det er da et kvalificeret gæt 😉
      Kh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *