Anstændig fastfood

Anstændig fastfood

Host, host, snøft, host – er jeg den eneste, der er ramlet direkte ind i forkølelsessæsonen for fuld smadder? Jeg kom hjem fra arbejde i torsdags og nåede nærmest kun lige at kravle ned under dynen, før jeg gik helt ned med feber, snot, hoste og andre dårligdomme. Og sådan gik dén weekend så. Ja, bortset lige fra, at jeg hostede mig gennem en gudstjeneste søndag. Og en bandøvelse mandag. Og kontordag tirsdag. Og babyrytmik og børnekor onsdag. Og endnu en gang rytmik i dag. Mit arbejde egner sig bare ikke til, at jeg lægger mig syg. Jeg har kompenseret ved at være “deltidssyg” – hver dag er jeg hoppet direkte hjem på sofaen med min dyne og har ligget fuldstændig brak hele aftenen.

Så er det, at man er glad for, at der er noget, der hedder fastfood. Og med fastfood mener jeg ikke McDonald’s og pizza. Jeg synes godt, man kan finde noget, der er lige niveauet over det – noget, som ligefrem kan være ok sundt. Derfor skal det i dag handle om anstændig fastfood – mad, der enten kan købes med hjem, eller som kan bikses sammen på få minutter, når hverdagen bliver for presset, eller når man, som jeg er syg og elendig. Jeg har foreløbig 5 bud her – noget i den dyre ende, noget i den billige ende, noget som købes færdigt, og noget, man selv skal varme eller tilberede.

Alle billeder i indlægget er taget med min mobil, så bær over med kvaliteten. De er oprindeligt delt på min Instagram-profil, hvor du kan følge med i alt det, der aldrig når frem til bloggen. Så hvis du indimellem oplever lidt tavshed på bloggen og spekulerer på, om jeg stadig er her, kan jeg anbefale at hoppe over på Instagram – der er jeg næsten hver dag 🙂

Hvis du har et godt bud på anstændig fastfood, så del det meget gerne i kommentarfeltet. Jeg er stadig ikke kommet mig helt over min forkølelse, så jeg får nok brug for flere nemme madløsninger de næste par dage. I går aftes lavede Andreas dog lækker mad til os, og der er rester til i aften, så det nyder jeg godt af 🙂

(PS: afsnittet her er IKKE sponsoreret – jeg nævner bare nogle produkter og steder, som jeg personligt er glad for og kan anbefale.)


 Lchf-venlig, anstændig fastfood

1: Den dyre, men gode takeaway-løsning – Bone’s

Anstændig fastfood
Herhjemme er Bone’s især populært hos vores katte, som er store fans af de kasser, maden kommer i. If It Fits I Sits 😉

Bone’s har åbnet deres første restaurant i København kun ca. 5 minutters kørsel fra, hvor vi bor – og tak for det! Udover restauranten har de også takeaway, hvor man kan købe velstegt kød lige til at tage med hjem sammen med salat, sovs og kartofler (hvis man er til det!). Vi har et par gange købt deres Roast Box til 269,-. Der er rigeligt med mad til os 2 og ofte lidt rester til frokost/morgenmad dagen efter.

2: Den billige takeaway-løsning – Kebabboks med salat

På rigtig mange kebabsteder kan man helt uden problemer købe en boks med kebab, salat og dressing. Ingen pomfritter eller dürumbrød at slås med – bare kød, grønt og dressing. Det er da til at leve med! Nogle steder skal man spørge om det – andre steder står det ligefrem på menuen. Vi foretrækker City Kebab på Amagerbrogade (lige inden Øresundsvej, når man kommer inde fra byen). Der giver vi vel 35-40 kr. for en boks, som passer til 1 person. Hvor ligger din foretrukne kebabpusher?

3: Den endnu billigere kebabløsning – Frossen kebab fra Lidl

Anstændig fastfood
Kebab er bare godt, uanset om det er fra frost eller fra kebabstedet!

Jeg har hørt flere anbefale Lidl’s kebab fra dybfrost, som man selv varmer, og forleden fik vi så rent faktisk prøvet den selv. Jeg må virkelig sige, at jeg var positivt overrasket. Det smagte rigtig godt, og da jeg tjekkede varedeklarationen, så den også helt ok ud. Jeg kan ikke huske de nøjagtige tal, men kødprocenten var over 90%, og det er ok med mig, når vi taler fastfood. En pakke med 400 g koster ca. 25 kr., og der var rigeligt til os 2. Vi serverede med fintsnittet rød spidskål, tomat, revet cheddar og en hurtig, hjemmerørt creme fraiche-dressing med hvidløg. Virkelig nem aftensmad.

4: Hjemmelavet fastfood i den sundere ende – fiskefrikadeller med færdigrørt fars fra Irma

Anstændig fastfood
Her var der både grønkålssalat og smørstegte bønner til fiskefrikadellerne. Og selvfølgelig den fantastiske kapers-dildmayo!

Jeg synes egentlig ikke, det er særligt svært at lave fiskefrikadeller, og jeg har da også et par opskrifter på bloggen (her og her). Men det er nu altså nemt, når man bare skal åbne en pakke med færdigrørt fars og smide små kugler af den på en pande. Det er ikke så ofte, jeg tillader mig den luksus, da jeg helst vil undgå at få fiskefrikadeller, der primært består af mel og e-numre. Men forleden købte jeg en pakke fiskefars i Irma, som til min store overraskelse både var glutenfri og havde en meget kort ingrediensliste med høj kødprocent. Igen husker jeg ikke de nøjagtige værdier, men tjek selv efter. Fiskefrikadellerne blev supergode. Og hvis du så lige tager en dl Hellmann’s mayonnaise og blender med 1-2 spsk kapers og en god håndfuld dild, så har du den vildeste killer-dip, som smager fantastisk sammen med en gang bønnefritter til fiskefrikadellerne. Måske ikke den allerhurtigste fastfood – men til gengæld så fornuftig, at det for mig godt kan kaldes hverdagsmad.

5: Hurtigt og sundt – Bøf med pandegrønt

I flere større supermarkeder (fx Føtex) kan man købe nogle poser med blandede, blancherede grøntsager og kryddersmør. Man smider indholdet på panden i 10 minutter, og så har man lækre, lune grøntsager. En par bøffer (evt. hakkebøffer) på en pande ved siden af, og så er man good to go. Anstændig fastfood (1)

Har du et godt bud på anstændig fastfood, som ligefrem er lchf-venligt? Så del gerne her. 

5 comments on “Anstændig fastfoodTilføj din

 1. Mht forkølelser og andre slemme udfordringer så må jeg simpelthen dele min erfaring med Echinaforce dråber – Kvickly har en udmærket billigere udgave. Min datter tager dem forebyggende hele vinteren, og er stort set sluppet helsindet igennem et efterskolepohold uden at blive syg – indtil videre. Selv tager jeg dem, liiiige så snart jeg mærker det mindste i mine slimhinder – sådan 2-3 gange om dagen og kombineret med Kamillete er jeg også sluppet uden at blive smittet/syg at vinterens sædvanlige sygdomme – 7-9-13. Ja, og så spiser jeg jo min LCHF-mad, det tror jeg på, også gør en forskel. Rigtig god bedring til dig

  1. Hej Lene
   Mange tak! Jeg tager også pænt mine Echinacea-dråber og satser på, at det virker mod denne her forkølelse. Den er i hvert fald – endelig – på retur nu. Så nu håber jeg bare at have min stemmes fulde brug igen i løbet af nogle dage 🙂 Kamillete bliver der også drukket meget af – og sommetider laver jeg et kamilledampbad. Det er i det hele taget godt med naturlige lægemidler – og selvfølgelig god mad 🙂
   vh Louise

 2. Fedt billede med katten i boksen! Hvad er det i øvrigt med katte og kasser? Vores er også helt bimsede med papkasser 🙂

  Jeg har også været sløj de sidste par dage, så i går bestod aftensmaden af risengrød – superlet at lave og dejligt blødt for den ømme hals 🙂

  1. Hihi, ja jeg er også ret vild med det billede 🙂 Det er 100% sikkert – er der en kasse i huset, så sidder der en kat i det i løbet af nul komma fem! 😉

   Jeg kan rigtig godt lide risengrød, men duer bare ikke til at blive mæt af det. Men jeg vil give dig ret i, at grød sommetider kan være det eneste, man orker at klemme ned, når man er syg!
   Vh Louise

 3. Jeg har lige opdaget Durumbar på Nørrebrogade hvor man kan få en kebab-menu med tre valgfrie salater. DET var godt, synes jeg! Flere af salaterne var low-carb, og så kunne man vælge oliven til. Det kostede 69 kr. vistnok – men så var jeg også grovmæt!

  Ellers har jeg en go to-løsning med karry og rejer: En pakke frostgrøntsager på panden i karry, kokosmælk over, og frosne rejer i til sidst (skal varmes et par minutter). Done!

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: