Foodfanatic Thai - Giveaway (8)_FAV_RED

Anmeldelse og giveaway: Foodfanatic Thai

Foodfanatic Thai - Giveaway (8)_FAV_RED


Jeg er virkelig vild med thai-mad. Jeg laver tit mine egne varianter af klassiske thai-retter herhjemme, fx chicken cashew – men jeg synes godt, det kan være svært at ramme den helt rigtige, autentiske smag, når man bare er en helt almindelig, ueksotisk dansker, som kun har været i Thailand en enkelt gang.

Foodfanatic Thai - Giveaway (8)_FAV_RED

Derfor er jeg ret så begejstret for Nadia Mathiasens nye bog “Foodfanatic Thai”, som giver en grundig og pædagogisk indføring i det thailandske køkken. Bogen indeholder over 60 opskrifter i kategorierne “Street food”, supper, salater, Fisk og skaldyr, ris, Kød og fjerkræ, nudler og sødt. Indimellem er der også afsnit, der handler om at skabe den rette balance i smagen, om de rigtige råvarer og køkkenredskaber osv. Blandt opskrifterne finder man bl.a. nogle af mine livretter: kyllingesatay med peanutsauce, chicken cashew, den dér helt sælige spicy agurkesalat, som klæder alle thairetter helt vildt godt – og så også en lidt mere thai-ificeret version af boller i karry, som rent faktisk smager af karry, modsat den danske klassiker 🙂

Foodfanatic Thai - Giveaway (8)_FAV_RED

Foodfanatic Thai - Giveaway (8)_FAV_RED

Billedsiden er utroligt lækker, og layoutet ligeså. Det er bare sådan en kogebog, som man bliver sulten og glad af at sidde og bladre i. Opskrifterne er enkle og godt forklaret, og man kan godt mærke, at Nadia har stor erfaring med både at undervise i madlavning og med at skrive om mad på sin egen blog Foodfanatic.dk. Om bogen skriver Nadia selv:

”Adskillige af mine barndomsminder handler om mad. I et af de tidligste sidder jeg på køkkenbordet og rører i frikadellefarsen. I et andet vækker min madkasse opsigt blandt skolekammerater og lærere med dens indhold af eksotiske frugter, som den behårede røde rambutan og den lille søde longan. Med en dansk far og en thailandsk mor, hvis appetit rakte længere end til retterne fra hjemlandet, blev både den danske og den thailandske madkultur en del af mit kulinariske ophav,”

Foodfanatic Thai - Giveaway (8)_FAV_RED

Nå, men i stedet for, at jeg sidder her og fortæller om “Foodfanatic Thai” – ville det så ikke være sjovere, hvis en af jer selv fik fingrene i et eksemplar og kunne prøve kræfter med opskrifterne? Konkurrencen foregår ovre på facebook, hvor du skal fortælle, hvem du bedst kunne tænke dig at lave lækker thai-mad til.

Praktisk info:

  • Titel: Foodfanatic Thai
  • Forfatter: Nadia Mathiasen
  • Omfang: 176 sider
  • Forlag: Politikens Forlag
  • Udgivelsesdato: 14. april 2015
  • Vejl. pris. 250,-

NB: Jeg har modtaget “Foodfanatic Thai” som anmeldereksemplar fra forlaget. Alle holdninger til bogen og alle billeder er mine egne.

1 comment on “Anmeldelse og giveaway: Foodfanatic ThaiTilføj din

  1. Jeg kunne godt tænke mig at samle hele min familie og invitere dem til en hyggelig aften med thai-mad.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: