Andesteg med ingefær og græskarstuffing

Andesteg med ingefær og græskarstuffing

Andesteg med ingefær og græskarstuffingSom nævnt i Madplan for uge 48 lavede jeg en version af and i lørdags, som jeg i al beskedenhed var ret tilfreds med: en hel andesteg gnedet med en frisk ingefærrub og fyldt med en sød og krydret græskarstuffing. Det var en rigtig rar variation over den klassiske andesteg, som man godt kan nå at få en overdosis af i december.

Man kan næsten sige, at det kinesiske køkken møder det amerikanske i denne opskrift: det med at give anden en masse ingefær er meget inspireret af, hvordan jeg har fået serveret and i Kina, mens idéen om græskarstuffing kom til mig, da jeg sad og læste Thanksgiving-opdateringer på facebook i sidste uge. Jeg har faktisk aldrig helt forstået, om amerikanerne rent faktisk bruger stuffing som fyld eller ej – jeg har indtryk af, at det tit tilberedes for sig og serveres som en seperat side-dish. Jeg brugte i hvert fald min græskarstuffing som fyld i anden, og det fungerede rigtig godt. Andekødet fik god smag af det søde og krydrede fyld, og stuffingen selv blev rigtig lækker af at bage inden i sin ande-hule.

Alt i alt en opskrift, som jeg godt kan anbefale – især til januar, når ænderne begynder at komme på tilbud i butikkerne, men ingen orker at købe dem, fordi tanken om andesteg hænger dem langt ud af halsen.


Andesteg med ingefær og græskarstuffing til 2 personer:

 • 1 lille and (vores var på 3 kg, men det mest er jo skind og ben)
 • 1 portion ingefærrub (se nedenfor)
 • 1 portion græskarstuffing (se nedenfor)

Ingefærrub:

 • 1 stor knold ingefær
 • 2-3 fed hvidløg
 • 1 spsk tørret koriander
 • Salt

Mos det hele godt sammen i en morter, og masser det ind i andeskindet.

Græskarstuffing:

 • ½ hokkaidogræskar
 • 1 persillerod
 • 1 lille rødløg
 • ½ æble
 • 1 håndfuld cashewnødder
 • ½ bdt frisk koriander
 • 1-2 fed hvidløg
 • 1 lille knold ingefær
 • Saften af 1 clementin
Andesteg med ingefær og græskarstuffing
Lækker græskarstuffing

Skræl græskar, persillerod og rødløg og skær i grove tern. Skær æblet i både, og hak hvidløg og ingefær. Svits det hele på en pande: først løg, så græskar og persillerod, så æble og cashewnødder. Smid hvidløg, ingefær og koriander på panden, pres clementinsaften udover, og giv det hele en gang salt og peber.

Afkøl fyldet let, inden du propper det ind i anden. Jeg fik møjsommeligt proppet hele portionen ind i min lille and – jo mere, man kan få ind, jo bedre. Udover at give smag og fugt holder det også anden på plads under stegningen.

Nu skal andestegen så en tur i ovnen. Jeg havde ovnen tændt på 150 grader den første time, hvor anden lå på maven. Derefter vendte jeg anden, skruede ned på 130 grader og hældte lidt hvidvin i bradepanden, så jeg havde lidt at dryppe med undervejs i stegningen. Sådan stod den i 2 timer. Til sidst skruede jeg op på 200 grader, hældte væden fra bradepanden, skiftede til varmluft og gav anden ca. 20 minutter, så skindet blev sprødt – overraskende sprødt faktisk, når man tager i betratning, at det fra starten var smurt ind i en meget våd rub. Det er forskelligt fra ovn til ovn, hvad der virker i forhold til andestegning – så prøv dig frem, hold øje med stegen og vær ikke bange for at improvisere lidt.

Når anden er færdig, skal den hvile lidt (min. 1 kvarter). Herefter kan fyldes tages ud og anden parteres. Jeg vendte mit fyld i nogle grovnudler, som jeg efter kogning havde stegt i 1 spsk af andefedtet og lidt af den rene stegesky. De smagte helt vildt godt.

Vi spiste anden med nudlerne og en rødkålssalat med orientalsk dressing (se Rødkål Top 10) og granatæble til.

Andesteg med ingefær og græskarstuffing

1 comment on “Andesteg med ingefær og græskarstuffingTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: