Andefond (bonebroth) i crockpot

Andefond (bonebroth) i crockpot

Andefond (bonebroth) i crockpot


Når du har confiteret eller stegt nogle gode andelår, så skal du ikke smide benene ud! De er deres vægt værd i guld. Du kan nemlig sagtens koge andefond på dem, så du har en god base for sovsen til juleaften!

Åh, men koge fond, Louise – det lyder frygteligt besværligt? Og er der overhovedet nok smag tilbage i sådan nogle tørre ben?

1: Nej, det er slet ikke spor besværligt.

2: Og ja, der er masser af kraft tilbage. Den skal bare hives ud af dem.

Samlet set var der måske 10 minutters aktiv arbejdsindsats i at koge andefond for mig. Måske lige plus lidt opvask. Kyl alle ingredienserne i en crockpot og tænd. Dagen efter: si, kog ind, og si igen. Bum, du er færdig. Og din juleaften er lige blevet 10 gange lettere, når du står og skal lave sovs til andestegen. Slut med at stå og bakse med at få hældt sky fra store, varme bradepander og stresse over, at der ikke er nok væde fra stegen. Du kan fremtrylle ½ liter perfekt, velsmagende julesovs bare ud af et lille glas i dit køleskab.

Andefond (bonebroth) i crockpot

Ben fra andelår ser jo unægteligt noget tørre ud. Også mere tørre end fx kyllingeskrog. Men altså jeg fik en glimrende andefond ud af mine 4 styks andeben og lidt urter fra bunden af grøntsagsskuffen.

Er det god “Stop spild af mad”-stil? Ja, det er det i hvert fald!

Andefond (bonebroth) i crockpot

Mangler du en crockpot? Overvejer du at ønske dig en til jul? Jeg har jo fået en ny, fin model. Men jeg har også lige set, at Coop.dk er begyndt at forhandle min gamle model, som jeg stadig har stående i skabet, og som jeg har været vildt glad for. Den er ikke så luksus-agtig som den nye, men den er til gengæld en del billigere. Og den har fungeret til UG med kryds og bolle herhjemme i snart 3 år. Den er ovenikøbet sat ned med 200 kr. hos Coop lige nu. Du kan se den her, og hvis du køber den, får jeg en lille provision af salget:

Crockpot slow cooker – 4,7 liter

Win-win for alle 😉

Andefond (bonebroth) i crockpot


Andefond (bonebroth) i crockpot

  • Ben, brusk og evt. lidt skind fra 4 andelår
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 1 løg
  • Evt. lidt timian eller anden krydderurt (ikke så meget, så det overdøver smagen)
  • 1 liter vand
  • 1 sjat æblecidereddike

Kom hele herligheden i en crockpot, sæt på high, og lad det simre i 6 timer. Der sker ikke spor ved, at det står på “hold varm”-funktion i nogle timer. Jeg satte min over ved 8-tiden om aftenen og stod op ved 9-tiden morgenen efter.

Si suppen, og kom den i en gryde. Kog op, og lad det koge ind til det halve.

Jeg foreslår, at du ikke gør særligt meget ud af at krydre eller salte din bouillon. Det giver større handlefrihed, hvis du fx skal bruge den til sovs. Bare lad den være, som den er.

Si fonden igen, denne gang gerne gennem et tyndt viskestykke. Hæld på glas, og brug fx din andefond til en god andesovs til juleaften! Det kommer der en opskrift på senere på ugen.

Andefond (bonebroth) i crockpot

0 comments on “Andefond (bonebroth) i crockpotTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: