Andebryst i salat med karrykikærter

Andebryst i salat med karrykikærter

Andebryst i salat med karrykikærter


Forleden lavede jeg denne her ret til aftensmad: andebryst med appelsin i en fyldig kålsalat med karrykikærter, ristet i fedtet fra andebrystet. En sindssygt lækker og forbløffende nem aftensmad.

Andebryst kan godt være sådan lidt en tung ret, hvis man serverer den med det klassiske tilbehør af kartofler, sovs og rødkål. Men i en frisk og knasende kålsalat gør det fede andekød sig enormt godt. Jeg lavede også en salat med and, da jeg var i BT i januar. De sprøde, gyldne kikærter gør lige denne her version ekstra god og spændende. Kikærterne er ristet i fedtet fra andebrystet med et godt skud karry og hvidløgspeber – øj, de er gode! Dem kunne jeg godt bare sidde og æde med en ske…

Andekødet blev sådan lidt “á la orange” – eller sagt på godt dansk: de fik et skud frisk appelsinsaft og noget honning, inden de røg i ovnen. Resten af saften fra min appelsin røg i dressingen, som blev rørt på en base af pesto. Min eneste anke mod andebryst er, at jeg altså kan få mængderne til at passe til os 2 herhjemme. 1 er for lidt, 2 er for meget kød. Men man kan gemme lidt af det stegte andekød til morgenmad eller frokost dagen efter. Det smager også dejligt koldt.

Retten er fyldt med gode fedtstoffer fra and, pesto og avocado, som gør den meget lchf-venlig. Kikærterne, guleroden og æblet gør, at jeg alligevel tagger den “liberal lchf”. Jeg går egentlig ikke så meget op i den slags – succeskriteriet for mig er, at jeg kan rejse mig fra bordet og være mæt resten af aftenen og ikke blive overfaldet af lækkersult. Det levede retten rigtig fint op til!

Andebryst i salat med karrykikærter


Andebryst i salat med karrykikærter

(Mere end rigeligt til 2 personer)

Andebryst:

  • 2 Andebryster
  • Saft af ½ appelsin
  • Et par skvæt honning
  • Salt og peber

Karrykikærter:

  • 1 brik kogte kikærter, drænet for vand og skyllet grundigt
  • Karry
  • Hvidløgspeber, salt

Salat:

  • Et par håndfulde grønkål
  • Et par håndfulde revet gulerod
  • 1 Æble
  • 1 Avocado
  • Dressing af: 2 spsk pesto, 1 spsk olivenolie,  1 spsk lys balsamico og saft af ½ appelsin

Rids skindet på andebrysterne, gnid dem med salt og peber, og læg dem på en kold pande. Tænd for blusset, og lad dem stege ved middel varme, til de ikke afgiver mere fedt. Vend, og lad dem også få lidt farve på den anden side (kun 1 minuts tid).

Kom andebrysterne i et ildfast fad, pres appelsinsaft ud over, dryp med lidt honning, og sæt dem i en 200 grader varm ovn (varmluft)  i ca. 15 minutter, eller til kernetemperaturen er 55 grader. Lad kødet hvile ca. 5 minutter, inden du skærer det i skiver på tværs.

Imens kødet står i ovnen, ristes kikærterne på panden i resten af andefedtet med karry, salt og hvidløgspeber. Pas på – de popper, hvis de får for høj varme! Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle, når de er nogenlunde sprøde og gyldne.

Kom grønkål og revet gulerod i en skål. Skær æblet og avocadoen i tern. Rør dressingen sammen, og vend det hele sammen med dressingen.

Fordel salaten i et aflangt fad. Fordel andekødet ovenpå, og drys med karrykikærter.

Så er der mad!

0 kommentarer til “Andebryst i salat med karrykikærterTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *