Andebryst glaseret med kirsebær og lakrids (5)_FAV_RED

Cherry Mania #2: Andebryst glaseret med kirsebær og lakrids

Andebryst glaseret med kirsebær og lakridsEfter gårsdagens udgave af klassikeren Cherry Cheesecake fortsætter Cherry Mania i dag med en lidt mere alternativ brug af kirsebærsovs: Andebryst glaseret med kirsebær og lakrids. Okay, lød det lige mærkeligt? Det er faktisk, hvis jeg selv skal sige det, umanerligt velsmagende! Det fede andebryst passer enormt godt sammen med de søde kirsebær, der karamelliserer lidt i ovnen, og det lillebitte strejf af lakrids er lige det lille twist, der kildrer ganen sammen med ingefær og citrongræs.

Det eneste, jeg har at udsætte på retten, er, at skindet på andebrystet ikke blev helt sprødt nok. Men jeg tror, det delvist skyldes, at min ovn ikke var helt gennemvarm, da jeg satte det ind. Til gengæld var kødet virkelig skønt, saftigt og meget anderledes end traditionel andesteg.

Så hvis dit lokale supermarked stadig desperat forsøger at komme af med både and, kirsebærsovs og andre af de sidste julevarer, så er der dobbeltbonus på denne ret!


Andebryst glaseret med kirsebær og lakrids

  • 1 andebryst (fungerer sikkert også med andelår)
  • ½ dl kirsebærsovs
  • 1 spsk teriyakisovs (eller soya)
  • 1 lille knold ingefær, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk citrongræs (tørret eller frisk)
  • 1 tsk lakridssirup
  • Salt og peber

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Rids skindet på andebrystet, og gnid både skind og kød med salt og peber. Læg andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad. Tænd for blusset, og steg stille og roligt størstedelen af fedtet væk. Hæld fedtet fra løbende.

Rør imens kirsebærsovs sammen med krydderier, teriyaki og lakrids.

Når der ikke er mere fedt at hælde fra panden, vendes andebrystet om, og kirsebærsovsblandingen hældes over. Sæt hele molevitten i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Lad det hvile et par minutter, drys med flagesalt, og server så med den dejlige sovs fra panden og fx lidt squashpasta (fintstrimlet, rå squash).

Andebryst glaseret med kirsebær og lakrids

1 comment on “Cherry Mania #2: Andebryst glaseret med kirsebær og lakridsTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: