Alt i en gryde med græskarpasta og kylling

Alt i én-pande med kylling og græskarpasta

Alt i en gryde med græskarpasta og kylling


Denne her ret er Andreas’ hofret, som er udviklet og fintunet gennem vores mere end 8 år lange forhold. I “gamle dage” blev den serveret med pasta – og derfor har den været lidt dømt ude de sidste par år, hvor vi ikke har spist den slags. Men nu, hvor græskarpasta er kommet ind i vores liv, var det på tide at tage retten frem og støve den af igen. Og nøj, hvor var det godt!

Så godt, at jeg måtte flå kameraet frem og knipse retten i det dunkle lys fra spisebordslampen (klokken var nemlig alt for mange, før vi fik aftensmad her til aften, så alt dagslys var for længst væk). Men dårligt lys eller ej, så var jeg nødt til at dele opskriften her på bloggen. For det er virkelig dejlig mad, det her.

For det meste er det mig, der laver mad herhjemme (Wow, siger du det? Sikke en overraskelse!). Men når Andreas engang imellem får en vision og går i køkkenet, giver det  næsten altid rigtig gode resultater. Det var Andreas, der i sin tid fik den idé at komme papirstyndt snittet persillerod i sovs – og det giver simpelthen den mest vidunderligt cremede konsistens og pikante smag. Kombineret med verdens 2 bedste venner: bacon og champignon, ja så bliver det snart ikke bedre.

Græskarpasta er bare græskar (butternut squash) skåret i papirstynde strimler på et juliennejern. Det får en skøn konsistens, meget lig al dente pasta, og en mild smag, når det kommer i varm sovs. Jeg er godt tilfreds og føler ikke noget behov for at bytte ud med den ægte vare.

Retten tager noget tid at lave – ikke mindst fordi der er så meget, der skal snittes. Derfor er det et godt projekt, hvis man er 2 i køkkenet. I det mindste skal der dog kun gøres 1 pande rent, så det er da altid noget 😉

Alt i en gryde med græskarpasta og kylling


Alt i én-pande med kylling og græskarpasta

 • 2 kyllingefileter
 • 1 pakke bacon i skiver (eller bacontern)
 • 1 persillerod
 • 1 bakke brune markchampignon
 • 1½ dl hakkede løg
 • 1 stort fed hvidløg
 • 2 dl vand
 • 1 dl fløde
 • 2 spsk tomatpuré
 • En sjat kalvefond (den fra flaske)
 • Saft af 1/4 citron
 • 1 dl revet parmesan
 • Salt, peber, timian, oregano
 • ½ butternut squash
 • Olie og smør til stegning

Start med at klargøre grøntsagerne: Skræl persilleroden, og skær den i papirstynde, små skiver. Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Snit hvidløget fint. Hvis du ikke bruger hakket løg fra frost, så pil og hak dit løg.

Skær kyllingen i grove stykker. Skær baconen i mindre stykker.

Varm en stor sautérpande op, og steg baconen sprød i lidt olie. Du kan evt. tage lidt fra til drys – resten bliver i panden.

Tilsæt løg, persillerod og champignon, og lad det brune godt.

Skub grøntsagerne til side, tilsæt lidt smør, og brun kyllingestykkerne.

Rod det hele sammen, og drys med salt, peber og timian. Tilsæt hvidløg og herefter vand, tomatpuré, bouillon og fløde. Rør rundt, og lad det simre ved svag varme i ca. 5-10 minutter.

Imens laver du græskarret til græskarpasta vha. en julienneskræller (se link til min længere nede).

Smag sovsen til med krydderier og citronsaft, og tilsæt parmesan og et godt drys oregano (oregano bliver let bitter, hvis den tilsættes varme retter for tidligt).

Smid græskarpastaten ned i panden, og lad den varme godt igennem. Husk, at den suger godt med smag til sig – så måske skal din ret have lidt ekstra salt og peber.

Servér med ekstra revet ost og evt. lidt sprød bacon krymlet ud over toppen. Et drys hakket persille er også toppen!

Alt i en gryde med græskarpasta og kylling


Grej: (affiliatelinks)

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Alt i én-pande med kylling og græskarpastaTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: