Er i klar over, hvor god en kombination agurk og vandmelon er? Og endnu bedre, når man smider lidt asiatiske smage ind: spicy chili, skarp ingefær, salt teriyaki, fed sesamolie og aromatisk koriander. Det går bare op i en højere enhed på den gode måde.
Idéen opstod i et tilfælde, da jeg stod i køkkenet og ville lave en asiatisk inspireret agurkesalat til den asiatiske kylling i crockpot. Jeg fik øje på den halve vandmelon, der lå i grøntsagsskuffen og så pludselig i ånden, hvor genialt det ville være at bruge noget af den. Det er altid en fornøjelse, når éns skøre indfald i køkkenet viser sig rent faktisk at være ligeså geniale, som man havde troet, de ville være (det er ikke altid tilfældet – schhh…!).
Som ekstra bonus giver den fine, lyserøde vandmelon agurksalaten et ekstra farvepift og giver indtyk af sol og sommer!
Asiatisk agurkesalat med vandmelon
- 1 agurk
- 1/4 (lille) vandmelon
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk æbleeddike (eller hvid balsamico)
- 1 spks teriyaki
- 1 tsk sambal oelek
- ½ tsk finthakket ingefær
- 1 håndfuld frisk koriander + ekstra til pynt
Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Snit den i grove skiver, fx på et mandolinjern.
Befri vandmelonen for skræl, og skær den i skiver i samme tykkelse som agurken. Del evt. skiverne, så de bliver knapt så store.
Rør dressingen sammen, og vend med agurk og vandmelon. Pynt med frisk koriander, og servér til asiatiske retter.
Salaten kan sagtens holde sig et par dage i køleskab, hvis I ikke spiser det hele på én gang.
Wauw, det ser virkelig lækkert ud! Det skal prøves 😀 Mangler tit spændende tilbehør til asiatiske retter.
Tusind tak! Jeg håber, du kan lide den 🙂
Vh Louise