Æblemuffins med hasselnøddetopping

Æblemuffins med hasselnøddetopping

Æblemuffins med hasselnøddetopping


Det er endnu engang blevet tid til fredagskage! Og hvis der er nogen, der har gjort sig fortjent til det i denne uge, så er det sørme mig! Udover at have knoklet igennem på arbejde i denne uge med masser af møder og aktiviteter har jeg nemlig også i går aftes overlevet at afholde min første gospelworkshop for voksne! Sammen med 3 andre seje damer har jeg i snart 1 år gået til noget så interessant som korledelse hos den mindst ligeså seje Nina, og i går kulminerede vores anstrengelser så i en aften, hvor vi samlede alle de sangglade mennesker, vi kender, til en aften i gospelmusikkens tegn – og hvor vi så sammen stod for indstudering og korledelse. Og madblogsverdenen var sandelig stærkt repræsenteret ved både undertegnede og Sune fra Foodgeek, som altså udover at lave lækker mad også synger en solid tenor!

Når man sådan inviterer folk til noget, man selv er lidt nervøs for, må man jo sørge for at bestikke dem med kage, så de er så velvilligt stemt som muligt! Det er en grundregel her i livet, er det ikke? Det var nu faktisk ikke de her æblemuffins, jeg brugte til at bestikke folk med i går – de var nemlig ædt! Så jeg måtte bage en omgang af mine yndlings græskarmuffins, så vi havde lidt at smøre stemmerne med 🙂 Det blev en helt fantastisk aften med masser af sangglæde, smil og en stor portion overbærenhed fra koret med de 4 lidt uerfarne, men dog entusiastiske korledere 🙂

Æblemuffins’ene her spiste jeg sammen med min søde veninde, Helene, i mandags til en alt for sjælden venindeaften. De er ikke voldsomt søde i sig selv, men toppingen med æble, hasselnødder, kanel og sukkerfri marcipan er for mig lige det sødmeniveau, som jeg har brug for.  Du kan evt. vælge at give selve dine æblemuffins lidt mere kokossukker, hvis du vil have dem sødere.

I anledning af den veloverståede workshop, får I lige en lille sang at gå til weekend på! Da jeg jo må bekende at være svært glad for Whitney Houston (død eller i live!), havde jeg i går fat i den gode gamle “I go to the Rock” fra Preacher’s Wife. Hvis du hører den, samtidig med at du spiser æblemuffins, kan du næsten ikke andet end at blive i godt weekendhumør 🙂

Æblemuffins med hasselnøddetopping


Æblemuffins med hasselnøddetopping (ca. 8 stk.)

Æblemuffins:

 • 125 g blødt smør
 • 1/2 dl kokossukker
 • 3 æg
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 3 dl mandelmel
 • ½ dl kokosfibermel
 • 2 små syrlige, aromatiske æbler, fx cox orange
 • 1 tsk kanel + ½ tsk kardemome
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt

Hasselnøddetopping:

 • 1-2 små æbler
 • 1 dl hasselnødder
 • 1 tsk kanel
 • 25 g sukkerfri marcipan

Pisk smør og kokossukker sammen, og pisk æggene i ét ad gangen.

Rør de tørre ingredienser sammen, og rør dem i dejen.

Riv æblerne, og rør også dem i.

Fordel dejen i ca. 8 muffinsforme.

Nu er det tid til at lave hasselnøddetoppingen: skær æblerne i små tern, hak hasselnødderne groft, og vend dem med kanel i en lille skål. Fordel hasselnøddetoppingen over de 8 æblemuffins. Hvis du er total skruppelløs som mig, tager du nu lige en lille smule sukkerfri marcipan, som du enten river eller hakker i bittesmå tern. Læg en lillebitte smule marcipan på hver muffin. Det bliver fantastisk!

Bag din æblemuffins ved 180-200 grader i 20-30 minutter (afhængig af, hvor effektiv din ovn er).

4 comments on “Æblemuffins med hasselnøddetoppingTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: