Æblemüesli med knækbrødsrester

Æblemüesli med knækbrødsrester

Æblemüesli med knækbrødsresterHerhjemme er vi blevet meget store fans af Jane Faerbers kerneknækbrød fra Spis dig mæt og glad. Vi spiser det næsten hver weekend, hvor vi slår morgenmad og frokost sammen og gør lidt ekstra ud af det. Det er sprødt, lækkert og virkelig dejligt under en god skive ost eller spegepølse. Den eneste ulempe ved kerneknækbrødet er, at der altid går en masse rester til spilde, når jeg skærer/brækker knækbrødet i stykker. Så ligger der ca. 1 dl knækbrødssmulder på bordet, som bare ender med at blive smidt ud. Men ingen grund til madspildspanik – knækbrødssmulderet kan nemlig forvandles til den dejligste æblemüesli!  Bare saml smulderet sammen, kom det i et glas, og bland det med alle dine yndlingsingredienser – så har du den skønneste müesli!

Jeg har blandet mit knækbrødssmulder med tørrede æbletern fra Urtekram, som jeg fandt på tilbud forleden. Det er ikke super-lchf-korrekt med sådan noget tørret frugt, men lidt sjov skal der nu også gerne være plads til. Både hasselnødder og pecannødder er fulde af sundt monoumættet fedt, og smagsmæssigt passer de rigtig godt sammen med æble, synes jeg. Min æblemüesli er virkelig enkel og meget “plain”, helt uden krydderier, ristning eller noget andet. Det er bare de gode råvarer, som får lov til at træde frem med deres helt egne skønne smagsnuancer.

Du kan bruge hvilken som helst form for knækbrødsrester til müeslien – eller for den sags skyld en skive knækbrød, som du selv smuldrer. Er du ikke sådan en, der bager knækbrød, kan du også bare komme lidt græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø i din æblemüesli. Rist dem evt. først kort på en pande, så de bliver sprøde. Mangler du Jane Faerbers opskrift på knækbrød? Så glæd dig over, at der stadig i dag er 10% rabat hos Viivaa.dk, hvor du også kan købe alle Jane Faerbers kogebøger (som helt klart kan anbefales!). Se her for rabatkode, regler osv.

Æblemüesli med knækbrødsrester

 

Æblemüesli med knækbrødsrester

  • 1 dl kerneknækbrødssmulder
  • 1 dl tørrede æbletern
  • 1 dl hasselnødder (evt. afskallede)
  • 1 dl pecannødder
  • 1 dl kokoschips
  • ½ dl gojibær

Hak nødderne groft. Bland dem med knækbrødssmulder, æbletern, kokosflager og gojibær.

Opbevar din æblemüesli i en lufttæt beholder og ikke i direkte sollys. Servér fx på græsk yoghurt rørt med lidt fløde og vanilje.

Æblemüesli med knækbrødsrester

Æblemüesli med knækbrødsrester

0 comments on “Æblemüesli med knækbrødsresterTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: